En Sıcak Konular

Rusya ekonomisi muhtemel krize hazır

16 Ağustos 2012 16:34 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Euro Bölgesi borç krizi ve küresel ekonominin yavaşlamasının neden olabileceği muhtemel bir ekonomik krize hazır olduklarını söyledi.

Bölge ombudsmanları ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Putin, "Avrupa'da ve küresel ekonomilerde durum kompleks. Dünya ekonomisinin motoru olan ABD'de durum daha iyi görünse de, makroekonomik veriler ekonomik istikrar için önemli. Onların borcu gayri safi milli hasılanın yüzde 104'üne ulaştı." dedi.

ABD finans sisteminin de mortgage borçları nedeni ile kuşatma altında olduğunu hatırlatan Rus lider, "Tüm bu faktörler alarm veriyor. Dünyanın en büyük tüketicisi Çin'in büyüme oranları yavaşlıyor ve küçülüyor. Bunların alarm durumu olduğunda şüphe yok. Gelişmelerin ekonomik krize dönüşmemesini ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. En iyi durumu ümit ettiklerini, ancak en kötü duruma göre de hazırlık yapmaları gerektiğini vurguladı.

2011'de krizle mücadele programı çerçevesinde hükümetin çalışmalarına başladığını hatırlatan Putin, "2013 bütçesi de benzer şekilde önemli bir rezerv öngörüyor. Eğer kriz patlak verirse etkili ve enerjik bir şekilde karşılık verebiliriz." değerlendirmesinde bulundu. Rus lidere göre Rusya ekonomisi sağlıklı parametrelere sahip.

Rusya Maliye Bakanlığı de Rusya'nın farklı kriz senaryolarına hazırlık yaptığını açıkladı. Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Lavrov, petrol varil fiyatlarının 60-80 dolar seviyesine göre hesaplamalar yaptıklarını söyledi. (Cihan)



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs