En Sıcak Konular

'Cadı avı' tehdidi 4 Arap ülkesini korkuttu

16 Ağustos 2012 11:37 tsi
'Cadı avı' tehdidi 4 Arap ülkesini korkuttu Lübnan'da bir üyesi Suriye'de kaçırılan El Mikdad ailesi, Suudi, Katar ve Türkiye vatandaşlarını kaçırmak için büyük bir "cadı avı" başlatacağını açıkladı. Tehdit sonrası 4 Arap ülkesi, vatandaşlarından Lübnan'ı derhal terk etmelerini istedi.

Lübnan'da Şii El Mikdad ailesi, bir üyesinin Şam'da muhalifler tarafından kaçırılması sonrası misillemede bulunarak aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 23 kişiyi kaçırdı. Suudi Arabistan, Katar ve Türk vatandaşları kaçırma tehdidinden sonra 4 Arap ülkesi, vatandaşlarından Lübnan'ı derhal terk etmelerini istedi.

Lübnan'ın en güçlü aşiretlerinden biri olan Şii El Mikdad ailesi'nin üyesi Hassan Selim Mikdad, Suriye'nin başkenti Şam'da Özgür Suriye Ordusu militanları tarafından kaçırıldı. Bu olaya misillemede bulunan El Mikdad ailesi aralarında Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'in de bulunduğu 23 Özgür Suriye Ordusu mensubunu kaçırdı. Lübnan'da basın toplantısı düzenleyen El Mikdad ailesi, Hassan Selim Mikdad'ın kaçırılmasından Türkiye, Katar ve Suudi Arabistanı'ı sorumlu tuturak, yeni misilleme tehdidinde bulundu.

El Mikdad ailesinin tehdidi sonrasında Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, vatandaşlarından Lübnan'ı derhal terk etmelerini talep etti.

'BÜYÜK CADI AVI BUGÜN'
Aile adına dün açıklama yapan Ebu Ali El Mikdad, Lübnan'daki diğer aşiretlerle sıkı işbirliği içinde olduklarını ve Suudi, Katar ve Türkiye vatandaşlarını kaçırmak için büyük bir "cadı avı" başlatacaklarını söyledi.

Bir Arap televizyonunun haberine göre ise, Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırılan Hassan Selim Mikdad'ın Hizbullah militanı olduğu, Suriye'de Esad rejimine destek vermek için gittiği ve keskin nişancı olarak görev yaptığı iddia edildi.

DIŞİŞLERİ TÜRK REHİNE İÇİN DEVREDE
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, yaptığı açıklamada Türk rehinenin sertbest bırakılması için girişimlerin sürdüğünü açıkladı.

Lübnan'a iş için giden ve havaalanı yakınlarında kaçırılan Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

Tekin'in ailesini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tekin'in serbest bırakılması için girişimlerini sürdürdüklerini belirtti ve en kısa zamanda serbest kalacağına inandığını söyledi. 



Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs