En Sıcak Konular

PKK, vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı

16 Ağustos 2012 11:20 tsi
Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hükümet konağı koruma noktasına saldırı düzenleyip bir polisi yaralayan PKK üyelerinin, kahvehanenin önünde oturan vatandaşları canlı kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı.

Güroymak Hükümet Konağı girişindeki koruma noktasına, terör örgütü PKK mensuplarınca dün akşam saatlerinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda koruma noktasında bulunan polis memuru Selahattin Koyuncu yaralanarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken, Güroymak Hükümet Konağı koruma noktasına saldırı düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarının polislerin karşılık vermemesi için bir market ve kahvehanenin önünde bulunan vatandaşları canlı kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı. Önce roketatarla saldıran 3 sivil giyimli örgüt üyesinin, vatandaşların yaralanmaması için karşılık veremeyen polise uzun namlulu silahlarla saldırılarını sürdürdüğü öğrenildi.

Şahıslar kalabalıktan ve karanlıktan yararlanarak izlerini kaybettirirken, polislerin nöbet tuttuğu kulübeyi hedef alan PKK'lıların attığı roketatar şans eseri polislerin bulunduğu nöbetçi kulübesine isabet etmedi. Roketatarın polis kulübesinin yanında bulunan ara koridora isabet etmesiyle büyük bir faciadan dönülürken, bölge gelen çok sayıda vatandaş da olaya tepki göstererek kınadı.

Kaçan PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon düzenlenirken, saldırı bölgesinde kurşunların isabet ettiği 2 ticari taksi ve bir markette de maddi hasar meydana geldi.

zaman


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs