En Sıcak Konular

Aygün'ün PKK'yı öven sözleri CHP'yi karıştırdı

16 Ağustos 2012 08:15 tsi
Aygün'ün PKK'yı öven sözleri CHP'yi karıştırdı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra kendisini kaçıran teröristlerden sempatiyle söz etmesi kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı. CHP'de ise büyük şaşkınlık yaşanıyor.

Partililer, yöneticileri mesaj yağmuruna tuttu. Deniz Baykal milletvekilleriyle toplantı yaparken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Aygün'ü acil olarak Ankara'ya çağırdı.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamaları tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP'li vekilin kendisini dağa götürüp iki gün alıkoyan teröristlerden 'genç arkadaşlar' diye söz etmesi ve eylem için 'iki günlük dağ maceram' ifadesini kullanarak olayı sempatik göstermesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Kürt siyasetçi, gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, "Hüseyin Bey'in kaçırılma olayı üzerinde hiç durmaması PKK'nın kaçırma yöntemini onayladığı anlamına geliyor." dedi. Aygün'ün sözleri CHP içinde de büyük rahatsızlığa yol açtı. Partililer, yöneticileri mesaj yağmuruna tutarken, eski Genel Başkan Deniz Baykal, konuyla ilgili milletvekilleriyle bir toplantı yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalara yol açan açıklamaları üzerine Aygün'ü acil Ankara'ya çağırdı. CHP'li vekile en sert tepki ise Parti Meclisi üyesi Metin Feyzioğlu'ndan geldi:

"PKK'yı hak savaşçısı bir örgüt diye nitelendiriyor. Bu kabul edilemez."

Geçtiğimiz yıl Zaman'a verdiği demeçte sarf ettiği "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve o dönemin CHP iktidarıydı. Atatürk'ün bundan haberdar olmaması mümkün değil." sözleriyle şimşekleri üzerine çeken Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'de yine tartışma konusu oldu. Aygün, bu kez kendisini kaçıran PKK konusundaki açıklamalarıyla tartışmaların odağına oturdu. Özellikle ulusalcı isimler, Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra terör örgütünü meşrulaştıran açıklamalar yaptığı görüşünde. Tepkili CHP'lilerin, bu konuda bir iç değerlendirme yapılmasını ve Aygün'ün uyarılmasını istedikleri, aksi takdirde tepkileri sesli olarak gündeme getirebilecekleri belirtiliyor. Aygün'ün açıklamasından rahatsız olan isimlerin başında eski CHP lideri Deniz Baykal geliyor. Önceki akşam bazı milletvekilleriyle bir araya gelen Baykal, CHP'nin Hüseyin Aygün kullanılarak PKK'nın amaçlarına alet edilmeye çalışıldığına işaret etti. PM üyesi ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ise rahatsızlığını kamuoyuyla paylaşan ilk isim oldu.

Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Aygün'e sert suçlamalar yöneltti. Feyzioğlu, "Yasama, yürütme veya yargıdan birini temsil eden hiç kimse, şiddetin en acımasızına, baskının en koyusuna başvurmayı olağan yöntem haline getirmiş bölücü terör örgütünü 'hak savaşçısı kardeşlerimiz'den oluşan, iyi niyetli bir örgüt olarak tanıtamaz." dedi.

KILIÇDAROĞLU, AYGÜN'Ü ANKARA'YA ÇAĞIRDI

Parti içinde yaşanan rahatsızlık, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da harekete geçirdi. Açıklamaları onaylamayan Kılıçdaroğlu, Aygün'ü acil olarak Ankara'ya çağırdı. CHP liderinin, Aygün'le bir görüşme yaparak tepki gören sözlerini düzeltmesi veya ayrıntılı olarak izah etmesini isteyeceği ifade ediliyor.

Parti yöneticileri ise günboyu yaptıkları açıklamalarda Aygün'e sahip çıktı. Genel Başkan yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, "Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan hemen sonra yaptığı açıklamalar insani açıklamalardır, bir rahatsızlık da olmaz, olmamalıdır.'' derken, Adnan Keskin kendisine Aygün'ün açıklamalarıyla ilgili bir yüksünme gelmediğini bildirdi. Keskin "Arkadaşımız, tabii stresli bir ortamdan çıktı. 48 saat süre içerisinde yaşamış olduğu olumsuzluklar ve onun kendi üzerinde bıraktığı etkinin de tesiriyle sanırım birtakım değerlendirme yapmıştır, ama bugüne kadar bana açıklamadan duyulan rahatsızlık şeklinde bir şikayet gelmedi.'' diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da, Aygün'ün sözlerinin CHP'yi bağlamadığını vurguladı. Loğoğlu, sabah saatlerinde TV8'de katıldığı programda "Hüseyin Aygün'ün açıklamaları; zor şartlar altında, ailesine henüz kavuşmuş bir milletvekilinin kendi görüşüdür. Parti görüşü değildir. Parti yetkilisi de değildir. Kendisi bir milletvekilimizdir. Elbette sözlerinin bir ağırlığı vardır; ama söyledikleri kişisel görüşlerdir." diye konuştu.

zaman

Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,708 µs