En Sıcak Konular

Türkiye 4.'sü isteği yere giremiyor

13 Temmuz 2007 10:05 tsi
Sözel-1'de 399 puanla Türkiye 4.'sü olan İmam Hatipli Buğra Şimşek, katsayı engeli nedeniyle istediği bölüme giremiyor. Buğra, tıp fakültesi okuyabilmek için Avrupa'ya gidecek.

Üniversiteye giriş sınavında Sözel-1 puan türünde 399 puan alarak Türkiye dördüncüsü olan, sayısalda ise 286 puan alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdülkerim Buğra Şimşek, eğitim almak istediği tıp bölümünde Türkiye'deki hiçbir okula yerleştirilemeyecek.
Kartal AİHL'de babasının elinden öpen Buğra, “Üzülme babacığım, İmam Hatip Lisesi'nde okumuş olmanın onuru bana yeter” dedi.

Dün açıklanan üniversite sınav sonuçları, sınav sistemindeki çarpıklıklar nedeniyle pek çok çelişkiyi ve dramı beraberinde getirdi. Annesi eczacı, babası doktor olan Kartal AİHL son sınıf öğrencisi Abdülkerim Buğra Şimşek, Sözel-1 puan türünde 399 puan alarak Türkiye dördüncüsü olurken sayısalda 286 puan elde etti. Katsayı uygulaması nedeniyle puanı kesilmese Türkiye'de istediği okulda eğitim alabilecek olan Buğra, uygulanan sınav sistemi nedeniyle ilahiyat ve din kültürü bölümleri dışında hiçbir alanda eğitim alamayacak.

İMAM HATİP SEVDASI

Abdülkerim Buğra Şimşek, OKS'de de derece elde etmiş ancak tercihini imam hatip lisesinden yana kullanmıştı. 2003'te 300 arkadaşı ile birlikte Kartal AİHL'de eğitim görmeye başladığını anlatan Buğra, yaklaşık 150 arkadaşının Lise 2'nin sonunda düz liselere kaydını alarak katsayı mağduru olmama yoluna gittiğini anlattı. Kendisinin ise ısrarla okulda kaldığını belirten Buğra, tek amacının Kartal imam hatip camiasına yeni bir derece kazandırmak olduğunu söylüyor.

Buğra, İngiltere'de ya da öteki Avrupa ülkelerinde burslu olarak tıp eğitimi almayı planlıyor. “Buruk bir mutluluk yaşıyorum ama asla pişman değilim. 4 yıl öncesine geri dönsem bir kez daha imam hatibi tercih ederdim. Benimkisi imam hatip sevdası” diyor Buğra.

Mühendis olabilirdi...

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Demirci ise 489 puanla Türkiye 138.'si olmasına rağmen katsayı adaletsizliği yüzünden sadece İlahiyat Fakültesi'ne girebiliyor. Demirci, puanının kesilmemesi durumunda, tıp ve mühendisliğin de aralarında olduğu pek çok alanda eğitim alabileceğini söyledi. Demirci, bir an önce katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istedi.

Yeni Şafak
 



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs