En Sıcak Konular

Kudüs'ten İİT zirvesine çağrı

15 Ağustos 2012 16:28 tsi
Hristiyan ve Müslümanlara ait Kudüs Mukaddes Yerleri Koruma Komisyonu, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) İsrail ihlallerine karşı uluslararası topluma baskı kurması çağrısında bulundu.



AA muhabirine açıklama yapan Komisyon Başkanı Dr. Hanna İsa, Mekke'de devam eden İİT 4. Olağanüstü Zirvesi'ne katılan 57 İslam ülkesinin liderlerine hitaben yaptığı açıklamada, teşkilatın Kudüs'e yönelik doğrudan sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, İsrail'in yaptığı ihlalleri sona erdirmesi yönünde uluslararası topluma karşı baskı oluşturması çağrısında bulundu.

Hanna İsa ayrıca, ''İsrail'in beyanları gerçeği yansıtmıyor. İsrail, gerçek dışı beyanlarla Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın altını kazarak bölgede bir Yahudi kenti oluşturmak istiyor. Uluslararası toplum, Yahudilerin asılsız iddialarına karşı uyanık davranmalı ve bu iddiaları çürütmek için bize destek olmalılar. İsrail'e tarihi eserleri korumaya yönelik imza attığı uluslararası anlaşmalara uymasını hatırlatıyoruz'' dedi.

Mescid-i Aksa'nın güneydoğusunda bulunan Emevi Sarayı, El-Mağaribe Kapısı ve Silvan Mahallesi'nde yürütülen Yahudileştirme faaliyetlerinin kınandığı açıklamada, Kudüs'te özellikle de Mescid-i Aksa bölgesinde Yahudileştirme ve iskan politikasını uygulamaya devam eden İsrail'in bu bölgede yalnızca Hz. Süleyman mabedini arama bahanesiyle arkeolojik kazılar yürütmediğini, aynı zamanda ilerde kendilerini haklı çıkaracak sahte bir Yahudi tarihi oluşturma gayretinde oldukları iddia edildi.

A.A.



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs