En Sıcak Konular

Sarıgül: Artık muhalefetten bıktık, usandık

15 Ağustos 2012 16:12 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş'a muhalefet partisi üyesi olarak gelmekten artık yorulduklarını, bıktıklarını ve usandıklarını söyledi.

Şişli Belediyesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Türk Halk Müziği'nin büyük ozanı Davut Sulari'nin anıtını yaptırdı. Erzincanlı ünlü halk ozanı Davut Sulari'nin anıtının açılışı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, sanatçılar Edip Akbayram, Tolga Sağ, Erdal Erzincanlı, büyük ozan Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, "Halk ozanlarımızı ve değerlerimizi yaşatmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Hacıbektaş'ta Çilehane denilen bölgeyi bu amaçla açık hava müzesine çevirmeye çalışıyoruz. Ancak olanaklarımız yeterli değil. Bu konuda büyük ozan Âşık Davut Sulari'nin anıtının yapımı için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den destek istedik. Kendisi kısa zamanda anıtı yaptırdı. Şimdi de Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi kuracağız. Büyük oranda tamamladık. Şimdi de üzerinin kapanması işinde az bir yer kaldı. Buraya gelen Sayın Başkan'dan destek bekliyoruz. Desteklerinden dolayı Sayın Sarıgül'e teşekkür ediyorum." dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise ozan Davut Sulari'nin büyük bir âşık olduğunu belirterek, "Âşık olmak, sadece şiir okumak değildir. Âşık olmak, Allah'ı, Muhammed'i yüreğinde duymaktır, hak yolunda olmaktır, ehli- beyte ulaşmaktır. Anadolu'da âşık geleneği, yüksek ahlaktır, haksızlığa karşı durmaktır, sözünü sakınmamak, toplumu hak yoluna davet etmektir. Âşık Davut Sulari bütün bunları eksiksiz yerine getirmiş yüce bir ozandır." açıklamasında bulundu.

Büyük Ozan Davut Sulari'nin, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğunu kaydeden Sarıgül, "Artık uyuyan devi uyandıralım.  Laiklik tehlikede. Laiklikte sıkıntı olursa buraya gelip büyük üstada ne diyeceğiz. Onun için artık Hacıbektaş'a muhalefet olarak değil, iktidar olarak gelelim. Hacıbektaş'a muhalefet partisi üyesi olarak gelmekten artık yorulduk. Usandık, bıktık, ufak tefek sorunların çözümü için uğraşmak istemiyoruz." diye konuştu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun, Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi'nin üzerinin kapanması için destek istemesi üzerine ise Sarıgül, "Buraya gelecek İzmir, Mersin illerinin belediye başkanlarına durumu iletelim. Eğer çözüm olmazsa Sarıgül yine buradadır." dedi.

Ozan Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari de desteklerinden dolayı Sarıgül'e teşekkürlerini iletti. Sulari, "Dedeme yakışır bir yerde, ona yakışacak heykel yapıldı. Bize büyük mutluluğu yaşatan Mustafa Sarıgül ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdı." şeklinde konuştu.
Törenin ardından Edip Akbayram, Tolga Sağ, Erdal Erzincanlı kısa bir konser verdi. Davut Sulari'nin anıtı Hacıbektaş ilçesindeki Çilehane bölgesinde yer alıyor. Anıt, Sulari'nin Erzincan'dan İstanbul'a at üstünde geçişini sembolize eden bir şekilde yapıldı. Çilehane bölgesinde başta Hacıbektaş Veli olmak üzere Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Aşık Mahzuni'nin anıtı bulunuyor.

 

Kaynak: CİHAN
 

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs