En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Biber gazımız tamamen doğal

15 Ağustos 2012 14:51 tsi
İçişleri Bakanı Şahin, CHP'li vekilin biber gazı ile ilgili soru önergesine 'Biber gazımız tamamen doğal' cevabını verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun gaz kullanımı ile ilgili soru önergesini "Göz yaşartıcı OC gazı tamamen doğal olup insan sağlığı üzerinde kalıcı hiçbir etkisi olmadı" diye yanıtladı.

Hürriyet'in haberine göre CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun gaz kullanımı ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Şahin şu ifadeleri kullandı:

Modern ülkelerdeki gibi
"Kanunlar doğrultusunda, göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatı, bütün modern ülke güvenlik teşkilatlarında olduğu gibi Teşkilatımızda da gerek kanuna aykırı olarak düzenlenen, gerekse sonradan kanuna aykırı hale dönüşen toplantı ve gösteri yürüyüşleri, özel maharet gerektiren operasyonlar ile benzeri eylemlerde toplulukları dağıtmaya zorlamak, belirli istikametlere yönlendirmek, güvenlik güçlerine karşı yapılan direnişi kırmak ve saldırganları etkisiz hale getirmek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.

Tamamen doğal bir bitki
"Göz yaşartıcı OC gazı tamamen doğal bitki olup, insan sağlığı üzerinde kalıcı hiçbir etkisi olmadığına dair İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Ana Bilim Dalı tarafından verilmiş rapor mevcuttur. CS gazı ise üretici firma tarafından 'Uygun eğitim almış personel tarafından kullanıldığında insan sağlığına zararlı olmadığına' dair verilen kalite güvenlik belgesiyle kullanılmaktadır. Bu çerçevede kayıtlarımıza göre ülkemizde, Emniyet Teşkilatı tarafından kullanılmakta olan gaz mühimmatlarından kaynaklanan bir ölüm vakası yaşanmamıştır."
Kesimoğlu, önergesinde Mayıs 2012'de Yalova'da arkadaşlarının kavgasını ayırmaya çalışan Çayan Birben'in, astım hastası olduğunu söylemesine rağmen polisin yüzüne biber gazı sıktığını ve öldüğünü de iddia etti. Bakan Şahin, Yalova Valiliği'nden aldığı yazıyla iddiayı şöyle yanıtladı:

Gazdan sonra 'Sıkma' dedi
"Halen Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nda işlem gören kasten yaralama olayının taraflarından alınan ifadelerinde ve polis tutanaklarının incelenmesi sonucunda Birben isimli şahsın biber gazı kullanıldıktan sonra 'Sıkmayın astımım var' dediği tespit edilmiştir. Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan konunun araştırılması yönünde müfettiş görevlendirilmesi talep edilmiş, görevlendirilen Polis Başmüfettişleri olaya müdahale eden polislerle ilgili idari yönden gerekli soruşturmaya başlamışlardır. Ayrıca Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli yönden tahkikat başlatılmış ve her 2 tahkikat da devam etmektedir."



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs