En Sıcak Konular

İş dünyası tek parti istiyor

13 Temmuz 2007 09:39 tsi
İş dünyası tek parti istiyor 22 Temmuz Erken Genel Seçimleri'ne 9 gün kala iş dünyası, sandıktan istikrar çıkmasını istediğini belirterek, siyasi ve ekonomik gelişmelerin daha sağlıklı yürümesi için tek parti iktidarının olması gerektiğini açıkladı. İş adamları 'en kötü tek parti,

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat: Türkiye'nin büyüme atağı ancak güçlü tek parti hükümetleriyle gerçekleşebildi. Beklentimiz bu seçimlerde Türkiye'yi ileri götürecek, daha özgür, daha sivil, ilerleme sağlayacak tek parti hükümet modelinin gerçekleşmesidir. Seçimlerde ekonomik istikrarın korunması, makro ve mikro göstergelerin korunması, küçük işletmeleri geliştirecek reformların yapılmasını istiyoruz. Büyüme sürecinin devam ettirilmesi ve diğer yandan Anayasa'da sivil ve daha özgür reformlar istiyoruz. Koalisyon olursa dünyanın sonu olmaz, ama verimli sonuç alınamaz.


Tek parti iktidarı umarım devam eder

Genpa ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem: İş dünyası tek parti istiyor. Çekişmenin dışında kalmak için. Türkiye'nin kredi notunun uluslararası alanda yüksek olmasını isti-yoruz. Geçtiğimiz dönem iş dünyasını üçe katlayarak büyüttü. İhracat arttı. GSMH arttı. Umarım bu devam eder. Benim beklentim tek parti gelmesidir, Bu iş adamları için daha iyi. Koalisyon ortakları arasındaki anlaşmazlıklar ülkenin yapısını etkilemiştir.


Koalisyon Türkiye'ye uygun değil

LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: İş dünyası istikrar için kesinlikle tek parti istiyor. Ben de asla koalisyon istemiyorum. Türkiye'de bugüne kadar çok çeşitli koalisyon modelleri gördük. Hepsi başarısız oldu. Türk insanının ve Türk politikasının yaradılışı koalisyonlara uygun değil. Türkiye'nin gelişmesinde devamlılık gerekli. Bunu koalisyonlarla sağlayamadık. Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini ancak tek parti hükümetleri ve ekonomi yönetimi sağlar.


Ekonomide siyasi istikrar önemli

AKFEN ve TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın: Ekonomide istikrar çok önemli. İş dünyası bu nedenle doğal olarak tek parti istiyor. Çünkü istikrar istiyoruz. Geçen dönemlerle mukayese edince tek partili iktidarın farkı çok açık görülüyor. İstikrarsızlığın faturalarını Türkiye ve ekonomi olarak geçmişte çok ağır ödedik. Ekonomi için siyasi istikrar çok önemlidir. Tabii ki koalisyon da olabilir ama Türkiye koalisyonu bugüne kadar beceremedi.


Daha kolay ve hızlı karar alınıyor

Esenpen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen: Bence tek parti çıkacak. Tek parti çıkmasını istiyorum. Tek parti iktidarında daha kolay karar alınıyor ve koalisyonlara göre daha hızlı kanunların çıkartılması açısından daha iyi. Ekonomi adına, AB adına daha süratli adımlar atıldı. Uzlaşmanın hakim olmasını diliyorum önümüzdeki dönemde. Türkiyenin cari açığı, dış ticaret açığı düşürülmeli. Sanayi rekabet gücünü kazanabilmeli.


Koalisyon gelişmeyi geciktirir

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak: Seçimlerden tek parti bekliyoruz. Türkiye istikrara alıştı. Kararlar kolay alınıyor tek partiyle. Tek parti bir dönem daha Türkiye için daha iyi olur. Artık koalisyon kültürümüz de oluşuyor. Türkiye tek partide büyüyor. Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı büyümede. Bu dönemde koalisyona ihtimali zayıf. Ama olursa Türkiyenin gelişimi gecikir.


Tek parti hükümeti çok şey başardı

Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekelioğlu: Sandıktan 3 parti çıkacağına inanıyorum. Tek parti mi olur, koalisyonu mu olur bilmiyorum. Kim hükümet olacaksa, işsizlik yüzde 20, bu halledilmeli. Net bir tarım stratejisi oluşturulmalı. Türkiye tarımın hangi alanında yoğunlaşacağına karar vermeli, çalışma yapmalı. Türkiye'ye 20 milyar dolar yabancı sermaye geldi. Bu hükümetin başardığı çok şey var. Bunun 19 milyar doları satın almaydı. Sıfırdan yatırım bir milyar doları bile bulmuyordu. Koalisyon olursa 2 partili olur. Liderler anlaşırsa istikrar devam edebilir. Önemli olan karar almak ve verimli çalışmak.


En kötü tek parti en iyi koalisyondan iyidir

TUSKON Başkanı Rızanur Meral: İş dünyası son 5 yılda tek parti iktidarında tarihteki en büyük büyümeyi yaşadı. Bunun devamı için ekonomik istikrar gereki-yor. Bunun için politik istikrar gerekiyor, bunun için de tek parti gerekiyor. Türkiye geçmişte en büyük sıkıntıyı koalisyonlarda yaşadı. Şimdi böyle bir sıkıntıyı kimse arzu etmiyor. En kötü tek parti iktidarı en iyi koailasyondan daha iyidir. Yeni hükümetten faizlerin düşürülmesini bekliyoruz. Bu Türkiye'nin ihracatı ve istihdam için en büyük engel.

Yeni Şafak

 



Bu haber 169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs