En Sıcak Konular

'Düşürüldü demedik'

15 Ağustos 2012 11:26 tsi
'Düşürüldü demedik' Genelkurmay İletişim Dairesi Başkanı, Suriye'de düşen uçakla ilgili, kendilerinin şu ana kadar net bir şekilde "düşürüldü" demediklerini söyledi

Genelkurmay'ın yetkili isimlerinden biri Suriye'de düşürüldüğü iddia edilen uçakla ilgili olarak, muammaya dönen meseleyi aydınlatan açıklamalarda bulundu.

Taraf gazetesinin haberine göre, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Albay Ertuğrulgazi Özkürkçü, Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen uçak ile ilgilil olarak "Asla net konuşmadık. Yetkisizlerin açıklamaları çelişkiye neden oldu" dedi.

Suriye'de düşen uçakla ilgili tüm bilgileri eksiksiz olarak hükümetle paylaştıklarını kaydeden Özkürkçü, "Çelişki, yetkisiz kişilerin değerlendirme ve yorumları sonucunda oluşmuştur" açıklamasında bulundu.

"SURİYE'NİN AÇIKLAMASI DA DİKKATE ALINDI"

Olayın gerçekleştiği andan itibaren Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde edindikleri bilgileri yetkililerle paylaştıklarını ifade den Özkürkçü, "Bunun yanı sıra yüzeydeki bazı parçaların Jandarma Kriminal'de incelenmesi sonucundaki kesin olmayan ilk verileri yetkililere ilettik. Suriye'den yapılan açıklama da elbette ilk anda dikkate alındı" dedi.

Uçağın virile girerek düşmüş olabileceği iddialarına da değinen Özkürkçü, "Parçaların denizden çıkarılma işlemi, 1 ğaustosta ve halen teknik incelemeler devam etmekte. Dolayısıyla bu iddiayla ilgili hükümet yetkilileriyle bir bilgi paylaşmış değiliz" şeklinde konuştu.

"DÜŞÜRÜLEN VEYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN"

Gayet emin ve net bir dille, düşen uçağın akıbetiyle ilgili bir kanaate sahip olmadıklarını belirten Özkürkçü, uçağın düştüğü andan itibaren yaşananları şöyle anlattı:

"Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı ilk açıklamada, uçağın saat 11.57'de radar görüntüsünün ve yerle irtibatının kesildiği, akıbeti hakkında arama çalışmalarına başlandığı bildirilmiştir. Suriyeli yetkililerin uçağın kendileri tarafından uçaksavarla düşürüldüğünü açıklamaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye tarafından düşürülen veya düşürüldüğü iddia edilen" şeklinde ifadeler kullanmış ve hiçbir açıklamada; uçağın ne ile ve nasıl düşürüldüğü ifade edilmemiştir.

Genelkurmay, olayın milli radar görüntülerine göre, uluslararası havasahasında (Suriye kara sınırından 13 mil uzakta) vuku bulduğunu ve uçağın Suriye karasularında (kıyıdan 8.5 mil uzaklıkta) düştüğünü açıklamıştır. Uçağımıza ait rotalar da basınla paylaşılmıştır. Ne NATO'dan, ne Rusya'dan, ne de ABD'den olayla ilgili bir kaset/görüntü alınmamıştır."

"YETKİSİZ KİŞİŞERİN YORUMLARI"

Özkürkçü, hükümetten gelen çelişkili açıklamalarda karargahın verdiği bilgilerin ne derece etkili olduğu sorusuna ise, "Açıklamalarımızda hiçbir çelişki yoktur. Çelişki, yetkisiz kişilerin değerlendirmeleri ve yorumları sonucunda olmuştur. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili olarak yetkili makamları zamanında ve elindeki mevcut verilerle doğru bilgilendirmiştir" cevabını verdi.

Bu haber 3,386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs