En Sıcak Konular

Yeni bir savaş senaryosu

15 Ağustos 2012 10:26 tsi
Yeni bir savaş senaryosu Küresel savaş çetesinin başı, yeni savaş peşinde...

Petrol fiyatları, ekonomik rasyonalite dışında hareket ediyor. Çünkü petrol şu an Ortadoğu ve Avrupa’daki kapışmanın en önemli aracı olmuş durumda. Almanya, Rusya, İran, İsrail ve tabii ki ABD’deki neocon ittifakı petrol fiyatlarının yukarıda kalması için hem finansal piyasalarda hem de siyasi alanda -siyasi gerginliği öne çıkartacak- her şeyi yapıyorlar. Çok basit bir örnek; Rus İçişleri Bakanı’nın sahte twitter hesabından yollanan ‘Esad öldü’ haberi bile petrol fiyatlarını bir müddet yukarı taşıdı. Petrol fiyatlarını yeniden 150 dolarlara çıkarmak şimdi bu cephenin ilk hedefi. Böylece İran ve Rusya moral olarak rahatlarken, Türkiye ve ABD’de Obama yönetimi sıkıştırılmış olacak. Bu Almanya’nın da işine geliyor çünkü Yunanistan’dan sonra İspanya ve İtalya’da ona sığınmak zorunda kalacak. Geçen hafta The Economist dergisi, Markel’in Euro Bölgesi’ni dağıtmak isteyen halini kapakta karikatür yaptı. Almanya kısa vadede zayıf bir Euro orta ve uzun vadede de yalnız kuzey ve Orta Avrupa’nın kullanacağı bir Euro istiyor. Yani Almanya merkezli yeni içe kapalı Avrupa Merkel’in temsil ettiği sermayenin hedefi.

Bu sermaye başından beri Türkiye ile yakından ilgileniyor. Türkiye’de başta medya alanından olmak üzere ortaklıklar kuruyor. Mesela büyük bir medya kuruluşumuz 2006-2007’de bir mortgage finasmanı şirketi kuruyor. Sonra bir yıl sonra Almanya’nın, bütün bu kriz döneminde, ‘Türkiye batacak, Türkiye’den çıkın’ diye raporlar yazan, Türkiye mali piyasalarında operasyon çeken ‘ünlü’ bankası bu şirketin yüzde 49 hissesini alıyor. Ne tesadüf değil mi? 

...

Geleneksel Alman finans ve sanayi sermayesi, Alman medyası ile birlikte yeni bir savaş senaryosu üzerinde çalışıyor. Bizde de başından beri, bunlara ortak olan ‘yerli’ bazı gruplar da buraya dâhil. Bu senaryo, Balkanlar, Türkiye’nin doğusu ve Ortadoğu’yu kapsıyor. Almanya’nın ve bu küresel savaş çetesinin oyunları bitmeyecek, buraya dikkat!

Cemil Ertem / Star (İlgili kısım)



Bu haber 2,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs