En Sıcak Konular

Tatlılarda kullanılan yağlara dikkat!

15 Ağustos 2012 10:17 tsi
Tatlılarda kullanılan yağlara dikkat! İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kentteki tatlı imalathaneleri denetleniyor.

Ramazan ayı nedeniyle tatlı tüketimi artışını  göz önünde bulunduran Belediye ekipleri, denetimlerde tatlılarda kullanılan yağların sağlıklı olup olmadığına dikkat ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz " Ramazan ayında tatlı tüketimi arttığından bu ürünlerin imalatında da  dikkatsizlik ve baştan sağma olaylarına sıkça rastlanılmaktadır.

Kent merkezinde 15 tatlı imalathanesinde yaptığımız anlık  denetimlerde özel bir cihazla kullanılan yağların polar değerleri tespit edildi. Yönetmelikler yağdaki polar  değerini 25'e kadar izin veriyor. İdeal olan oran ise 17-18 olması gerekir. Standart değerlerin üzerindeki yağlar kansere davetiye çıkarmaktadır" dedi.

Açıkgöz, denetlenen yerlerden  3'ünde  yağdaki polar değerinin 40'ın üzerinde olduğunu ifade ederek" Bu oran ürkütücü olduğundan söz konusu işletmeler hakkında Tarım İl Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduk. 7 işletme de değerler sınır noktada olduğundan uyarılırken sadece 5 işletmede  tatlı imalatında kullanılan bitkisel yağlardaki polar değer 17-18 arasında gözlendi. İzmit Belediyesi olarak denetimlerimizi sıklaştırarak sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Havva Açıkgöz, bitkisel yağların 3 defadan fazla kullanılmasının kanser riskini arttırdığını da belirterek" Belediye olarak gerek ev hanımlarını,lokanta, restoran, pastane gibi bitkisel yağların çokça kullanılan yerlerdeki görevlilere bu konuda eğitimler vererek" Bitkisel yağları 3 defadan fazla kullanmamalarını, kullanılan yağların Belediyemizce toplanarak biozdizel olarak değerlendirildiğini" söylüyoruz. Sağlıklı bir yaşam için herkesin duyarlı olması gerekir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan da sık sık bizleri, bu konularda daha duyarlı ve sık denetimler yapmamız  yönünde teşvik etmektedir" şeklinde konuştu.


Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs