En Sıcak Konular

Dünyanın en garip maçı

13 Temmuz 2007 09:03 tsi
Dünyanın en garip maçı
Rumlar, KKTC Ligi şampiyonu Çetinkaya'nın İngiliz Luton Town takımıyla maç yapmasını tehditlerle engelleyince, Luton Town futbolcuları kendi arasında oynadı. Garip maçı KKTC protokolü de izledi

Kıbrıslı Türklerin dünya ile ilişki kurmasına tahammül edemeyen Rumlar, KKTC'de lig şampiyonu Çetinkaya futbol takımının İngiliz birinci lig takımı Luton Town ile dostluk maçı yapmasına engel oldu. Kontrata göre, KKTC'de önceki akşam 21.00'de maç yapması gereken Luton Town futbolcuları, sahaya çıkıp kendi aralarında top oynadı.
Luton Town, Çetinkaya ile dostluk maçı oynama kontratı imzalamasının ardından Rumların baskılarına karşın önceki gün Kıbrıs'a geldi. Ancak Rumların da maçın oynanmasını engelleme çabaları iyice yoğunlaştı.


Yoğun faks trafiği

Rumlar önce İngiltere Futbol Federasyonu'na, "Kıbrıs'ta Çetinkaya adında takım yok" diye itiraz etti. FIFA, buna sert tepki göstererek Rumların federasyonu KOP'a, "Kuzey Kıbrıs'ta böyle bir takım var" çıkışını yaptı. FIFA'nın Rumlara verdiği cevabı öğrenen İngilizler, bu defa da Çetinkaya yönetimine, "KOP'tan resmi izin al" diye diretti. Çetinkaya yönetimi, bunu asla kabul etmeyeceğini Londra'ya bildirdi.
Yoğun görüşmeler sonucunda Luton Town'la Çetinkaya, Atatürk Stadı'nda maç yapma konusunda anlaştı. Önceki gece 21.00'deki maç saatinden 2 saat önce ise İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Luton Town'a, "topa ayak sürme" tehdidini içeren bir faks geldi.
Faksta, "Eğer Türklerle maça çıkarsanız bunun sonuçlarına katlanırsınız. Orayı terk edin. Çetinkaya ile bir arada görülmenizi istemiyoruz" denildi. İfadeler o kadar sertti ki, Luton Town, maç öncesi resepsiyona bile katılmadı.
Luton Town yetkilileri, İngiltere federasyonuna Çetinkaya ile aralarında 50 bin sterlinlik (135 bin YTL) bir kontrat olduğunu, bu kontrata göre Atatürk Stadı'nda maç yapmak zorunda olduklarını belirterek, "Sahaya çıkıp Çetinkaya ile bir araya gelmeyelim. Kendi aramızda bir antrenman maçı oynayalım. Böylece kontrata sadık kalmış görülürüz" dediler. İngiliz federasyonu, "Türklerle bir araya gelmemek şartıyla" öneriyi kabul etti.
Bu mesaj trafiğini takiben İngiliz Luton Town takımı Atatürk Stadı'na gelerek kendi aralarında antrenman maçı yaptı. Çetinkayalılar İngilizlerin maçını saha kenarından izledi. Luton Town'ın sahadan ayrılmasından sonra tribünlerdeki taraftarlar Rumlara ve İngilizlere büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, "İnsanlık bu mu?" diye slogan attı. İngiliz takımının antrenmanını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer de izledi.

 
Liderler doruğu ertelendi

Garip maç, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un beklenen buluşmasının ertelenmesine neden oldu.
KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller aracılığıyla Rum Yönetimi Başkanlığı Diplomatik Büro Şefi Tasos Conis'e, "Rum tarafının Luton Town-Çetinkaya maçının oynanmaması için elinden geleni yaptığı bir ortamda iki liderin buluşması için gün tayin etmenin şu anda uygun olmadığını" bildirdi.

milliyet



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs