En Sıcak Konular

Hisler karşılıklı: Bahçeli'den İlhan Selçuk'a mesaj var!

13 Temmuz 2007 08:13 tsi
Hisler karşılıklı: Bahçeli'den İlhan Selçuk'a mesaj var! "İşkencecilerimle el ele verdim" diyerek MHP'yi de desteklediğini yazan İlhan Selçuk'un çabası karşılıksız kalmadı. Bahçeli Selçuk için "kendisine derin saygı duyuyorum" dedi.

Bahçeli, dün Star Haber'e konuk olarak gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu

İDAM: Terör idam kalkmasına rağmen durmadı. Toplumsal bir talep varsa idamı getiririm

SINIR ÖTESİ: ABD’ye durum anlatılmalı.. Destek vermiyorsa bir gece Kandil’e inmek lazım

İLHAN SELÇUK: Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir aydın. Değerlendirmesi bizi memnun etti

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam Star TV’de Ana Haber bültenine konuk olarak gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP İLE KOALİSYON: Tek başına iktidar olmayı düşünen bir partinin koalisyon düşünmesi mümkün değil. Birbirlerinden çok farklı düşünen partilerle büyük onarımları gerçekleştirmek mümkün olmaz. AKP kendini olduğundan güçlü göstermek için bu tartışmayı ortaya attı.

DTPLİ ADAYLARI: PKK’nın siyasallaşmasının uzantısı olarak DTP, barajı aşacak güce sahip olmadığı için bağımsız aday formülü çıkardı. Bağımsız aday yasal haktır ama Türkiye’yi bölmeye yönelik bir terör olayının bu yöntemle Meclis’e taşınması düşünülemez. Bunlarla ortaklık yapmayı düşünmek gaflettir. Bu AKP’dir. Barzani sana başarı dilekleri gönderiyor. İmralı’dan terörist başı talimatıyla duyulan memnuniyeti yansıtıyor. Bunlar bir senaryodur.

“TERÖRİST BAŞBAKAN” İFADESİ: Başbakan konuşma üslubunu çok değiştirdi. Hakim üslup argo ve saldırgan. Herkesi küçük görüyor. MHP Genel Başkanı’nı siyasi terörist olarak nitelendirdi. Biz sözü iade etmişizdir.

ÖCALAN’IN İDAMI: İktidara geldiğimizde Öcalan’ı idam edip etmeyecemiz yönünde çok sayıda soru geliyor. Eğer AKP’ye verdikleri sayısal çoğunluğu bize verirlerse savaş, savaş hali ve terör suçlarının idamını geri getiririm. Gerekiryorsa referandum yaparım. Toplumsal bir talep varsa, terörün kökü kazınıncaya kadar 367 milletvekiline sahip olursam Anayasa’yı değiştirir, idamı getiririm.

İP OLAYI: “İktidardayken niye yapmadınız” diyorlar. Biz Meclis’te 129 milletvekiline sahiptik, koalisyonda 3 ortakla beraberdik. Ecevit “İdama karşıyız” diyordu. Yılmaz “AB’de sıkıntıya düşeriz” diye kaldırılmasını istiyordu. Biz ise “Terör bitinceye kadar kalmalı” diyorduk. Savaş halinde kaldı. AKP, 2004’te idamı tamemen Türkiye’nin gündeminden çıkardı. Bunlar ortadayken kimi kışkırtıyorsunuz. Ben de Erzurum’a giderken bir görevliye 3 metre urgan al dedim. Oğlunuza gemi alacak parayı buluyorsunuz da ip alacak parayı bulamıyorsunuz. Alın size ip... Bu bir simgedir.

K.IRAK’A OPERASYON: K. Irak’ta PKK’nın yuvalandığını, Barzani ve Talabani tarafından himaye edildiğini, orada 11 kampın olduğunu biliyoruz. Bunun tedbirinin alınması lazım. ABD’ye durum açıkça anlatılmalı ve destek istenmeli. Bunu vermiyorsa da öyleyse “Gidiyorum” deyip bir gece Kandil Dağı’na inmek lazım.

ABD’YE GİTMEDEN İKTİDAR: Türkiye’de yanlış bir intiba var. Siyasiler ABD’ye gitmeden siyasi başarı sağlayamayacağını düşünüyor. Amerika süper güçse beni Türkiye’de tanıyacak her türlü araca sahiptir. Türkiye’nin bu aşağılık kompleksinden kurtulması lazım.

İLHAN SELÇUK DESTEĞİ: (İlhan Selçuk’un MHP’yi destekleyen yazıları ve “Dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum” sözleri sorulduğunda) Kendisiyle o açıklamasından sonra bir temasım olmadı. Ancak değerlendirmelerini saygıyla karşıladım. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir aydın, iyi bir gazetecidir. Böyle bir değerlendirmesi bizi memnun etmiştir. İnsanlar tanıdıkça MHP’yi seveceklerdir.

Vatan



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,745 µs