En Sıcak Konular

'İnanılmaz şeyler oluyor'

13 Ağustos 2012 19:58 tsi
'İnanılmaz şeyler oluyor' Cumhurbaşkanı Gül, kaçırılan milletvekili ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili olarak, ''Bu tabii çok ciddi bir olaydır, bir milletvekilinin kaçırılması... Milletvekilleri sadece illerini değil bütün Türkiye'yi temsil ederler. Dolayısıyla bu milli iradeye bir saldırıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Olağanüstü Zirve Toplantısı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde basın açıklaması yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Özgür Suriye Konseyi lideri, özellikle Ürdün ve Türkiye sınırında uçuşa yasak bölge oluşturulmasını istedi. Türkiye'de yaklaşık 50 bin Ürdün'de de 140 bin Suriyeli mülteci var. Onun dışında İran, Suriye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan çıkarılması konusuna sıcak bakmadığını açıkladı. Bu çerçevede bu savaşın yayılabileceğine dair endişeler var, siz neler söyleyeceksiniz?'' sorusunu yönelttiği Gül, ''Çok büyük endişe içerisindeyiz. Her şeyden önce, herkesin gözü önünde bu kadar insan hayatını kaybediyor, bunlar komşumuz. İkincisi, buralar hep bildiğimiz şehirler, komşu ülkenin şehirleri. Şehirler yakılıyor, yıkılıyor, inanılmaz şeyler oluyor'' diye konuştu.

Bunun bir an önce durması gerektiğini ifade eden Gül, yeni bir döneme geçişin elzem olduğunu, bunu sağlama konusunda üye ülkeler olarak hep beraber ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söyledi.

Abdullah Gül, ''İşte bunun için bir araya geliniyor. Nihayetinde tabii ki üye ülkelerin kararı ile Suriye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'na olan üyeliği askıya alınacak veya alınmayacak. Ama gördüğümüz kadarıyla daha önce Arap liginde askıya alındı. Dolayısıyla birçok ülke bunu arzu ediyor ama neticede oylamayla gerçekleşecek bir konudur. Onu da göreceğiz hep beraber'' dedi.

-''Siyasi partilerin gösterdiği dayanışmayı takdir ediyorum''-

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili olarak da Gül, şunları kaydetti:

''Bu tabii çok ciddi bir olaydır, bir milletvekilinin kaçırılması... Milletvekilleri sadece illerini değil bütün Türkiye'yi temsil ederler. Dolayısıyla bu milli iradeye bir saldırıdır. Onun için çok önemli bir olaydır bu, ciddi bir olaydır. Bununla ilgili bütün siyasi partilerin gösterdiği dayanışmayı da çok takdir ediyorum. Tabii ki dün ve bugün ben de takip ettim, takip de ediyorum. İnanıyorum ki en kısa zamanda sayın milletvekili kurtarılacaktır.''

Gül, ''Hayatını riske atmamak adına operasyon yapılmıyor diye bazı haberler geliyor, doğruluk payı var mı?'' şeklindeki soruyu, ''En önemli şey sayın milletvekilinin sağ salim kurtarılmasıdır. Bunun nasıl olacağı ile ilgili kararı muhakkak ki güvenlik birimlerinin başındaki uzmanlar vereceklerdir. Doğru olan neyse onlar onu yapar, onların işine karışmamak gerekir'' şeklinde yanıtladı.

''CHP terör gündemi ile Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyor ama AK Parti ve MHP buna karşı çıkıyor. Yorumunuz nedir?'' sorusuna karşılık ise Gül, ''Siyasi partilerin değerlendirecekleri ve onların kararıdır. Olağanüstü bir toplantının faydalı olup olmayacağı ile ilgili karar onlara aittir. Yarın herkes görecektir neticeyi'' dedi.



Bu haber 1,323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs