En Sıcak Konular

STK'lar Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi

13 Ağustos 2012 15:30 tsi
Tunceli'deki bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi.

İHD Tunceli Temsilcisi Barış Yıldırım, çeşitli sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler adına Tunceli Barosu'nda yaptığı basın açıklamasında, Aygün'ün PKK'lılarca alıkonulduğunun basın organlarına yansıyan haberlerden öğrenildiğini ifade etti.

Çatışma ve şiddet ortamı devam ettiği müddetçe, bu hadisedeki gibi kişi özgürlüğü ve güvenlik hakkı ile serbest dolaşım özgürlüğünün ihlal edileceğini öne süren Yıldırım, ''Bu sebeplerle de çeşitli hükümet üyeleri ile devlet yetkililerinin bölgede arama ve operasyon faaliyetinin başladığı yönündeki açıklamalarını kaygıyla izlemekteyiz. CHP milletvekilinin yaşam hakkının tehlikeye atılmaması açısından operasyonların derhal durdurulması gerekmektedir'' dedi.

Son dönemlerde hükümet kanadının askeri yöntemlerdeki ısrarını vurgulayan ifadelerinin, çözüme bir katkı sunmayacağı gibi bölgedeki kaotik ortamı daha da derinleştireceğini iddia eden Yıldırım, ''Dersim'deki demokratik kurum kuruluşlar olarak olarak CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün derhal güvenli bir şekilde salıverilmesini istiyoruz. Aygün'ün bir an önce sağ salim ailesine kavuşmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Açıklamaya, Aygün'ün eşi Emine ve babası Seyitali Aygün de katıldı.

Yıldırım'ın okuduğu ortak metinde, Tunceli Baro Başkanlığı, İHD Temsilciliği, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası, Dersim Sendikalar Platformu ile EMEP ve BDP'nin il örgütlerinin imzası bulunduğu belirtildi. (AA)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs