En Sıcak Konular

Aygün'ün kaçırılmasına kim, ne dedi?

13 Ağustos 2012 11:46 tsi
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK mensupları tarafından kaçırıldı. Aygün'ün kaçırılmasına tepkiler yağıyor.

Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından eşi Emine Aygün ve CHP’li vekiller basın toplantısı yapacak.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün eşi Emine Aygün, “En son olabilecek kişi. Barış için hizmet ediyordu. Üzgünüm” dedi.

Emine Aygün, eşi Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasına ilişkin, “Bunu biz de bilemiyoruz. En son olabilecek kişi. Barış için hizmet ediyordu. Üzgünüm” dedi.

CHP heyetinin Tunceli’de olduğunu ifade eden Emine Aygün, kendisini TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in telefonla aradığını söyledi.


KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SİTEM

CHP lideri 'Türkiye bataklığa sürükleniyor' diyerek Erdoğan'a sitemde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Terörün geldiği nokta düşündürücü. İktidarın oturup düşünmesi lazım. Başbakan bu sorunun tek başına çözülemeyeceğini söylemişti. O halde buyurun biz yarın Mecliste olacağız. Türkiye bataklığa sürükleniyor. Başbakan hala beni aramadı. Böyle bir telefon da beklemiyorum. Duyguların tutsağı olanlar sağlıklı karar veremezler.


VALİLİK: BU TESADÜF BİR KAÇIRMA DEĞİL

Tunceli Valisi Taşkesen, konuyla ilgili Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde bilgi aldıktan sonra, çıkışta İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Yurdakul Akkuş ve Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili, ''Bugün saat 19.00 sularında Ovacık-Tunceli istikameti 30. kilometre civarında sayın milletvekilimiz Hüseyin Aygün, yola sivil kıyafetle inen 2 PKK'lı militan tarafından kaçırılmıştır. Bu olayın bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz'' dedi.

Vali Taşkesen, konuyla ilgili Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde bilgi aldıktan sonra, çıkışta İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Yurdakul Akkuş ve Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile birlikte basın açıklaması yaptı.



HÜKÜMET KANADINDAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK'nın CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırarak meclisi hedef aldığını belirtti.

ÇELİK: PKK, MECLİSİ HEDEF ALMIŞTIR

Çelik, Twitter'dan takipçilerine attığı mesajda CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu belirti.. Bu kaçırma olayının bir terör eylemi olduğunu vurgulayan Çelik, "PKK budur. Bir TBMM üyesine karşı PKK'nın saldırısı, tüm Meclise karşı yapılmıştır. Yüce meclis, kendi üyesi CHP milletvekili Hüseyin Aygün'e dönük bu pervasız eylemi mahkum edecektir. PKK, yüce meclisi hedef almıştır" dedi.



ÇİÇEK : DEMOKRASİMİZE KARŞI SAYGISIZLIKTIR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek CHP' nin Milletvekili Aygün 'ün kaçırılmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.Çiçek 'Millet iradesine ve demokrasimize karşı bir saygısızlıktır' dedi.


BU SALDIRI, MECLİSİN KENDİ ŞAHSINA YAPILMIŞTIR


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, ''Hangi partinin mensubu olursa olsun, bu saldırı, meclisin kendi şahsına yapılmıştır, bu ülkenin birlik ve beraberliğine yapılmıştır'' dedi.

Çekmeköy Belediyesi'nin Doğa Park tesislerinde düzenlediği sahur programına katılan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şaha kalkmasından rahatsız olan bir takım iç ve dış mihraklar olduğunu belirtti.

Bağış, Türkiye'deki vatandaşların arasına nifak sokma çabaları bulunduğuna dikkati çekerek, bu durumlara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.



BDP'DEN HÜSEYİN AYGÜN AÇIKLAMASI

BDP, PKK tarafından kaçırılan vekil Hüseyin Aygün ile ilgili bir açıklama yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), PKK tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını istedi. BDP'den yapılan açıklamada, "Sayın Aygün'ün serbest kalması ve sağ salim geri dönebilmesi için elimizden gelen insani desteği sunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" denildi.


DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ

BDP Genel Başkanı Demirtaş, CHP Milletvekili Aygün'ün kaçırılmasını kabul edilemez bulduklarını belirterek, derhal serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün ''silahlı bir grup'' tarafından zorla alıkonulmasını üzüntüyle öğrendikleri belirtildi.

Parti olarak Aygün'ün serbest kalması ve sağ salim geri dönebilmesi için ellerinden gelen insani desteği sunmaya hazır olduklarını bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Her şeyden önce böylesi bir eylemi kabul edilemez buluyor, tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Aygün'ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Yaşanan olaydan dolayı Sayın Aygün'ün ailesi başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meclis'teki milletvekillerinin tamamının dahi alıkonulmasının insani açıdan hükümetin umurunda olmadığının farkındayız. Nitekim dünden bu yana hükümet partisinden yapılan açıklamaları ibretle izlemekteyiz. Alıkonulan kaymakam, asker, polis için umursamaz, gayrı ciddi, gayri insani tutum takınan hükümetin sayın Aygün için de aynı ciddiyetsizlikle hareket edeceğinden kuşkumuz yoktur. En nihayetinde hükümetin siyasi açıdan yıpranmaması her şeyden ve herkesten daha önemli ve değerlidir.''

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs