En Sıcak Konular

Haluk Koç: İlk defa bir milletvekili kaçırılıyor

13 Ağustos 2012 09:13 tsi
CHP sözcüsü Haluk Koç'tan açıklama...

Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık'tan Tunceli'ye dönerken, PKK tarafından direnmesine rağmen alıkonulduğunu dile getiren CHP sözcüsü Haluk Koç; "Tunceli Valisi'yle görüştüğümüzde takibin devam ettiğini öğrendik. Süreci yakından takip ediyoruz. İlk defa bir milletvekili kaçırılıyor. Terörün dayandığı nokta ortadadır." dedi.
 
Koç, "CHP Türkiye'nin birliği ve kardeşliği için görevini yerine getirilecektir. Milletvekillerimiz kaçırılmış olabilir, risk altında olabilir, zaten iki milletvekilimiz Silivri'de bedel ödüyorlar. Geri kalan vekiller her türlü baskıya, zulme boyun eğmeden görevlerini sürdüreceklerdir." diyen Haluk Koç, "Ankara'da arkadaşlarımız durumu dakika dakika takip ediyorlar. 5 milletvekili arkadaşımız Tunceli'ye hareket etti. Ağbaba, Sarı, Cihaner, Gök ve Tanal bölgeye intikal ettiler." ifadelerini kullandı.

Koç açıklamasına şöyle devam etti: "Bu olayın üzerinde durulması gereken en önemli ayrıntılarından birisi, terörün artık seçilmiş bir milletvekilini alıkoyarak tırmandığı noktadır. Günlük yapay tartışmalardan, akşam toplantılarından önce yapılan kin tartışmalarından sıyrılmak zorundayız. Tüm milletimizin bizden beklediği, siyaset kurumunun çözüm noktasında hareket etmesidir. Biz CHP olarak gereğini yapacağız. Başbakan'dan ve İçişleri Bakanı'ndan hala bir bilgilendirme gelmemesi ilginç bir durumdur. Hüseyin Bey PKK'ya teslim olmamak için direniyor, diğer Akşam gazetesi muhabiri ve danışmanı serbest bırakılıyor. Daha önce Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından tehdit altında olduğunu biliyoruz. Bunlardan yılacak değiliz."

cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs