En Sıcak Konular

PKK, Alevi kartını açtı!

13 Ağustos 2012 08:28 tsi
PKK, Alevi kartını açtı! Güvenlik ve terör uzmanı Doç. Dr. Emre Uslu, terör örgütü PKK'nın ilk kez yaptığı eylemi, milletvekili kaçırma olayını değerlendirdi.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Tunceli Ovacık'ta PKK'lı teröristler tarafından kaçırılması bir anda siyasetin ana gündem maddesi oldu.

PKK konusunda dikkat çekici analizler ve isabetli öngörülerde bulunan Taraf Yazarı Emre Uslu, dünkü olay sonrası Twitter üzerinden PKK'nın son eylemini değerlendirdi.

"Hüseyin Aygün'ün kaçırılması PKK için çok riskli bir hamledir" diyen Emre Uslu PKK'nın seçilmiş bir milletvekilini kaçırmasının batı kamuoyundan tepki çekeceğini vurgu yaptı.

İşte Emre Uslu'nun Twitter üzerinden dün gece yaptığı değerlendirme;

"Hüseyin Aygün'ün kaçırılması PKK için çok riskli bir hamledir. PKK seçilmiş bir Kürt milletvekilini kaçırarak Batı kamuoyunda Bumerang etkisi yapacak bir hamle yapmıştır. İki açıdan önemli bu eylem. Batı kamuoyu bu kaçırma olayı sayesinde Kürtlerin PKK dışında da temsilcisi milletvekili olduğunu ve PKK 'nın bunlardan rahatsız olduğunu öğrenecek. PKK 'nın seçilmiş bir vekili kaçırarak bati kamuoyunun ciddi tepkisini çeker. Bu büyük risktir PKK için."

PKK Serbest Bırakır mı?
 
Benim beklentim şu: Yarin PKK'nın Avrupa'daki akli devreye girer ve Aygün'ü serbest bırakır. Sonuçta PKK'nın da dengeleri var. Eger bir haftaya kadar PKK Hüseyin Aygün'ü bırakmazsa bu PKK'nın bilmediğimiz daha kompleks bir hamlesinin işareti olarak okunmalı.

"Kaçırılan vekil H. Aygün'un Aleviliğin sembolleşen ismi olması nedeniyle kaçırılıp kaçırılmadığını da sorgulamamız gerekiyor. PKK'nin Alevi toplumuna yonelik plan ve stratejileri olduğunu biliyoruz. Bu kaçırma eylemi Aygun'un kimligi nedeniyle olabilir mi? Eger Aygun Alevi oldugu icin kacirildiysa kacirma eyleminden sonraki adimlari/aciklamlari dikkatli izlemeliyiz. "



Bu haber 2,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs