En Sıcak Konular

Gökçek: Türkiye’de kimse solla işbirliği yapmasın

12 Temmuz 2007 19:48 tsi
AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın davetlisi olarak Trabzon’a gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Araklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Melih Gökçek, DTP ile koalisyon kurulması halinde ilk isyan edecek olan kişinin kendisi olduğunu söyledi. Gökçek, “Biz AK Parti olarak diyoruz ki, DTP ile koalisyon yapmayız. Çıksın MHP, ‘ben de CHP ile koalisyon yapmıyorum’ desin alınlarından öpeyim onları” dedi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Gökçek, MHP ve CHP’yi topa tuttu. Geçmiş hükümetlerle AK Parti hükümetinin yaptıklarının açık seçik ortada olduğunu ifade eden Gökçek, “Geçmiş iktidarların yapmış oldukları icraatları rakamlarıyla belgeleriyle ortada. Cumhuriyet tarihi boyunca kişi başına düşen milli gelirde gelinen nokta 2 bin 500 dolar. AK Parti döneminde ise bu rakam 5 bin 650 dolara çıktı. 80 yılda yapılanın daha fazlası 4,5 yıl içerisinde oldu. AK Parti başarılı değil diyorlar. Herkes elini vicdanına koysun öyle söylesin. İnsanların iş sahibi olmasını istiyorsanız oyunuzu AK Parti’ye verin” diye konuştu.

AKP’nin 4.5 yıllık iktidarı döneminde sağlık alanında yapmış olduğu yeniliklere değinen Gökçek, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliği de yüzde 11’lerden, yüzde 9.6’ya düşürdüklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gazetecilerle katıldığı bir söyleşide DTP ile koalisyon kurulmasıyla ilgili bir soru yöneltildiğini ifade eden Gökçek, “Başbakanın sözünü gazeteciler altını üstüne getirerek, ‘Bulgaristan’da özgürlükçü bir Türk partisi iktidara ortak. Siz de bunu yapar mısınız?’ diye soruyorlar. Başbakan da ‘özgürlük partisiyle bunu karıştırmayın. Çünkü onlar ellerine silah almıyorlar. Sadece kendilerini demokratik olarak temsil etmek istiyorlar. Bunların iki tane de bakanı var. Bu partiyle, Türkiye’yi bölmeye çalışan DTP’nin ne alakası var.’ Başbakanın ağzından bununla ilgili tam tersine bir söz çıkmasına rağmen suçlamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

DTP ile koalisyon kurulması halinde ilk isyan edecek olan kişinin kendisi olduğunun altını çizen Gökçek şöyle konuştu:
“Biz diyoruz ki AK Parti olarak DTP ile koalisyon yapmayız. Çıksın MHP ‘ben de CHP ile koalisyon yapmıyorum’ desin, alınlarından öpeyim onları. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıksın, ‘Ben CHP ile koalisyon yapıp, Türkiye’yi sola teslim etmeyeceğim’ desin. Biz bunu istiyoruz. Çünkü biz Türkiye’yi sola teslim ettirmeyiz. Benim gönlüm Türkiye’yi CHP kadrosuna teslim etmeye razı değil ve hiçbir zaman da olmaz. Benim MHP barajı geçmesin diye bir derdim yok. Benim derdim Türkiye’ de solla kim işbirliği yapıyorsa o barajı geçmesin.”

Öte yandan konuşmalar sırasında miting alanın yakınında bulunan CHP ilçe teşkilatı ve Araklı Ülkü Ocakları’ndaki vatandaşların zaman zaman konuşmalara karşılık vermesi dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Gökçek, Trabzon milletvekilleri adaylarıyla birlikte partililerini selamlayarak alandan ayrıldı.
 
hürriyet 
 
 



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs