En Sıcak Konular

Foça’da önemli iz!

12 Ağustos 2012 09:58 tsi
Foça’da önemli iz!
Foça’daki patlama yerinde bulunan su şişesi ve uzaktan kumandanın pillerinin bağlandığı koli bandında aynı kişinin parmak izi tespit edildi.

Bir kişi de patlayıcıyı getiren kurye olabileceği şüphesiyle tutuklandı.

İzmir’in Foça ilçesi Değirmenlik Caddesi’nde, Er Özkan Ateşli’nin şehit edildiği askeri servis otobüsüne yapılan bombalı saldırının faillerini yakalamak için tüm teknolojik olanaklar sefer edildi.

Polis seri operasyonlar düzenlerken, kurye olabileceğinden şüplenilen bir kişi tutuklandı. Tutuklanan Ş.K. adlı zanlının, terör örgütü PKK adına patlayıcıyı getiren kişi olduğundan şüphesiyle tutuklandığı öğrenildi.
 
Polis, bombacının olay yerine yalnız geldiğini düşündüklerini, uzaktan kumanda için kullandığı piller ve su içtiği pet şişelerin üzerinde bulunan parmak izlerinden kimliğinin tespit edilip yakalanmasına çalışıldığını belirtti.

Şişe ve banta aynı izler
 

Olayın ardından bölgede yapılan aramalarda, yolun kenarındaki ağaçlık alanda, çöp görüntüsü verilerek, bırakılan bombaları patlatmakta kullanılan uzaktan kumandanın, birbirine koli bantıyla sarılmış pilleri ve biri bir, diğeri yarım litrelik iki su şişesi bulundu.
 
Bombayı patlatan teröristin, bir litrelik su şişesinin çoğunu içtiği, yarım litre olan su şişesinin de yarıya kadar dolu olduğu, pillerin ve pet şişelerin üzerinde birbirine benzer parmak izlerine rastlandığı belirtildi. Bu bölgedeki izlerden, pillerin ve su şişelerinin üzerindeki parmak izlerinden, teröristin olay yerine yalnız geldiği kanaatine varıldı.

Bulunan parmak izinin karşılaştırmasının sürdüğü, saldırıyı yapan teröristin kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının da inceleniyor ve elde edilen bilgiler doğrultusunda bazı adreslere operasyonlar yapılıyor.

Kurye şüphelisi tutuklandı

Saldırıyı yapan bombacının yakalanması için tüm teknolojik olanaklar seferber edilirken, TIR şoförlüğü yapan Ş.K., patlayıcıları getiren kurye olabileceği gerekçesiyle İzmir Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

Menemen ilçesinde örgütsel dokümanlarla yakalanan Ş.K., suçlamaları kabul etmedi. Polis, 2005 yılında PKK terör örgütüne kuryelik yapmaktan hakkında işlem yapıldığı belirtilen Ş.K. ifadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

milliyet



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,152 µs