En Sıcak Konular

Zehrin adresi PJAK

12 Ağustos 2012 09:50 tsi
Zehrin adresi PJAK PKK’nın İran uzantısı PJAK’ın 'dünyanın en zararlı uyuşturucu maddesi' olarak tanımlanan metamfetamin ticaretine başladığı tespit edildi.

Yüksek kâr bırakan madde sayesinde örgütün ciddi paralar elde ettiği belirlendi.
 
Çağın en zararlı uyuşturucu maddesi olarak nitelendirilen ve kullanıcıda fiziki ve biyolojik çöküntüye sebep olan 'metamfetamin’in en büyük üreticisi İran. Uyuşturucu üretimi ve satmanın idam gibi ağır yaptırımlarla cezalandırılması sebebiyle üretimin kırsala kaydığı belirtiliyor. Terör örgütü PKK’nın İran uzantısı PJAK'ın da maddi gelir elde etmek için diğer uyuşturucu maddelerin yanında metamfetamin üretimine başladığı belirlendi. Kırsaldaki mağara ve evlerde ürettiği metamfetamini piyasaya süren örgütün ciddi gelir elde ettiği bildirildi.
 
250 KAÇAKÇININ 200'Ü İRANLI
 

Türkiye'de metamfetamin kaçakçılığına ilk olarak 2009’da Atatürk Havalimanı’nda rastlandı. Metamfetamin kaçakçılığıyla alakalı bugüne kadar 106 operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 250 kişinin 200’ü İranlı. 10’u Türk, geri kalanı ise farklı uyruklarda. Türkiye'de bugüne kadar yapılan uyuşturucu operasyonlarında metamfetamin kullanıcılarına rastlanmaması uzmanlarca büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
 
İRANLI TACİRİN NARKOTİK KORKUSU

Narkotik Şube Müdürlüğü’nün 2009’dan bu yana sıklaştırdığı operasyonların uyuşturucu üreticilerini rahatsız ettiği görüldü. Türkiye’ye kuryeler gönderen ve narkotik kayıtlarına giren İranlı uyuşturucu taciri Mehdi Z.'nin, kuryelere dikkatli olmaları konusunda ciddi telkinlerde bulunduğu teknik takibe yansıdı. Mehdi Z.’nin kuryeleri, “İstanbul narkotiğini bilmiyor musunuz” diyerek uyardığı belirtiliyor.
 
Narkotik polisinin başarısı ele geçirilen uyuşturucu rakamlarına da yansırken geçen yıl, Türkiye'de yakalanan uyuşturucu miktarının bütün Avrupa ülkelerinde yakalanan miktardan daha fazla olduğu vurgulandı. . İranlı tacirler için Türkiye'nin köprü görevi gördüğüne işaret edildi. Kilosu 900 bin dolar olan metamfetaminin az miktarından bile ciddi gelirler elde ediliyor. Diğer uyuşturuculardan kat kat fazla. X-ray’de tespit edilememesi de kaçakçılığının rahat yapılmasına neden oluyor. Türkiye'yi güzergah olarak kullanan İranlı tacirlerin en çok kullandığı aktarma noktasının Atatürk Havalimanı olduğuna dikkat çekildi.
 
TANINMAZ HALE GETİRİYOR
 
Sekiz Grand-slam şampiyonluğu bulunan dünyaca ünlü tenisçi Andre Agassi’nin de kullandığı metamfetamin insan vücudunda onarılması imkânsız hasarlar bırakıyor.
 
Metamfetamin kokainden 3 kat daha güçlü. 12 milyon Amerikalı en az 1 kez denemiş. ABD'de mahkumların dörtte biri kullanıyor. Kullanıcı 'yürüyen ölü' gibi görünüyor. İlk kullanıldığında doping etkisi yaparken, bağımlılık oluşturup suça yöneltiyor.
 
Metamfetamin ilk olarak 1919'da Japonya’da askerleri uyanık tutmak için üretildi. Nazilerin özellikle Hitler’in bolca kullandığı biliniyor. Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönemli beyin aktivitesini artıranmadde ishal, kusma, bulantıya neden oluyor.
 
Beyin kimyasını bozup depresyona yönlendiriyor. Eroinden daha kuvvetli bağımlılık yapanmadde kullanıcının dişlerini çürütüp döküyor.
 
bugün


Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs