En Sıcak Konular

Gazipaşa yat limanına talip çıktı

12 Temmuz 2007 19:46 tsi
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapımı tamamlanamayan yat limanına talip çıktı.

Gazipaşa Yat Limanı'nın Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demir Yolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nde (DLH) yapılan ihaleye Alanya'dan iki şirket konsorsiyum oluşturarak girdi. Aydoğan A.Ş ve Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri A.Ş (ALİDAŞ), kapalı zarf usulüyle yapılan ihalede yap-işlet-devret modeliyle limanın işletmesine talip oldu.

Aydoğan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihale için üç firmanın başvuru formu aldığını, ancak eksik evrak nedeniyle diğer firmaların ihaleye katılamadığını ve kendilerinin ihaleye giren tek oluşum olduğunu söyledi.

İhale komisyonuna teklif ve projelerini sunduklarını anlatan Aydoğan, şunları söyledi:
“Kapalı zarf usulü yapılan ihalede Gazipaşa Yat Limanı için 1,5 yıl içerisinde 10 milyon dolar harcayarak hizmete açmayı taahhüt ettik. Projemizi de sunduk. Başka kimse ihaleye girmediği için ihale komisyonu teklifimizi inceleyip kararını verecek. Bize göre, ihaleyi biz kazanacağız. Teklifimiz ve projemiz güzel.”

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazipaşa Yat Limanı'nın, yap-işlet-devret modeliyle yapımı ihalesine bir firmanın talip olduğunu ve projesini bakanlığa sunduğunu belirterek, “İlk defa ciddi bir teklifle karşı karşıyayız. Gazipaşa için önemli bir gelişme. Gazipaşa Yat Limanı, ilçenin gelişmesi için önemli bir yatırım olacak. Kaymakamlık olarak projeye her türlü desteği veriyoruz ve vereceğiz” diye konuştu.
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç de Gazipaşa Yat Limanı'nın 15 yıldır tamamlanamayan atıl bir yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Ulaştırma Bakanlığı dün bir ihale yaptı. İhalenin onaylanmasını bekliyoruz. Umarım onaylanır. Bu bizim için çok önemli. Yat limanı, 250 yat kapasiteli olacak. Ayrıca feribot iskelesi mevcut olacak. Projede amfi tiyatro, cep sinemaları, yüzme havuzu, cafe ve restoranlar, spor merkezi yer alacak. Bu da Gazipaşa turizmine önemli katkı sağlayacak” dedi.

Özgenç, feribot iskelesinin, Gazipaşa ile Kıbrıs arası yolcu taşımacılığına ve Gazipaşa'nın yetiştirdiği sebze ve meyvelerin Kıbrıs'a ihracatına imkan vererek, ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacağını da kaydetti.

hürriyet



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs