En Sıcak Konular

Ağar: ANAVATAN ile birleşme tamamlanacaktır

12 Temmuz 2007 18:40 tsi


DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Özelleştirme uygulamaları amacından tümüyle sapmıştır" dedi.
Ağar, eşi Emel Ağar, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Eskişehir milletvekili adaylarıyla Eskişehir Sanayi Odasını (ESO) ziyaret etti. Ağar ve beraberindekiler, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ile yemek yedi. ESO Toplantı Salonu’nda konuşan Ağar, Türkiye’nin sanayileştirilmesinin merkez sağın önemli bir geleneği olduğunu belirterek, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin bunun en tipik örneği olduğunu söyledi.
      Türkiye’nin üretmeden yoluna devam edebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Ağar, şunları kaydetti:
      "Hükümetin uyguladığı ekonomik programlar üretimin önünü tıkadı.
      Türkiye’nin ithalata dayalı ekonomik bir modelle yola devam etmesi mümkün değildir. Yeni hazırladığımız makro ekonomik programda ortaya koyduğumuz tablo, üretim odaklı ekonomik modele geçiştir.
      Kazanamadığımız dövizi harcayarak ithalat yoluyla nereye kadar taşıyacaksınız bunu. Türkiye’de tek başına iktidarların önemli kalıcı izleri vardır. Bu dönemde bu izlerin hiçbiri yoktur. Yabancı sermaye stratejisi olmadığı için Türkiye önümüzdeki yılların dar boğazını girme riskiyle karşı karşıyadır." Mehmet Ağar, Hükümetin özelleştirme politikasını da eleştirerek, özelleştirmenin borç ve faiz ödeme aracı olamayacağını bildirdi.
      Özelleştirmenin yapısal bir değişim aracı olduğunu ifade eden Ağar, şöyle devam etti:
      "Özelleştirme uygulamaları amacından tümüyle sapmıştır. Bunun son örneği PETKİM’de yaşanmıştır. Yıllık 1.5 milyar dolarlık cirosu olan bir tesis, 2 milyar dolara kimliği şüpheli görülen kişilere özelleştirildi.
      Bunun adı özelleştirme değildir. Bunun adı rezalettir. Konjonktür olarak çok yüksek oranda likidite bulunan bir dönemde Türkiye yeteri kadar yabancı sermaye çekememe beceriksizliğini göstermiştir. Türkiye, sanayicisini ve KOBİ’lerini desteklemek zorundadır."
     
     SORULAR
      DP lideri Ağar, bir gazetecinin ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine, "Şu an itibariyle görüşmemek için hiçbir neden yok. Seçimin doğal atmosferi içinde günde üç yerde miting yapmaya başladığımız bir süreç yaşıyoruz. Birleşme sürecindeki irade vardır ve bu birleşme tamamlanacaktır. Bunda bir tereddüt yok" diye cevap verdi.
      Bağımsız adaylarla koalisyon düşünüp düşünmediği sorusuna ise Ağar, şu cevabı verdi:
      "AK Parti’nin öyle bir tercihi olabilir. Bizim öyle bir tercihimiz yok.
      Olamaz. Türkiye’de siyaset yapan herkes şiddet ve silahı kesinlikle reddetmelidir. Terör örgütüyle hiçbir bağının olmadığını açık bir dille ifade etmelidir. Herkes mevcut anayasal çerçeve içinde siyaset yapmak konusunda bunu göstermelidir. Geçmişin acı olaylarından ders aldığını herkes ifade etmek zorundadır. Türk toplumu bütün bunları beklemektedir.
      Bu tür koalisyona hevesimiz yoktur." Mehmet Ağar, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir mitinginde "terörle yaşamayı öğrenmeliyiz" sözünü hatırlatması üzerine "Türkiye terörle yaşamaya alışmayacaktır ama bu Başbakansız yaşamaya alışacaktır" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs