En Sıcak Konular

CHP'li Yüksel: 'MHP eşittir PKK'!

10 Ağustos 2012 17:02 tsi
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın CHP'ye yönelik sözlerine, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Alaattin Yüksel'den ağır bir eleştiri geldi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın CHP'ye yönelik sözlerine, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Alaattin Yüksel'den ağır bir eleştiri geldi. İzmir il başkanlığındaki toplantıda, "PKK ve MHP aynı kafadadır." diyen Yüksel, "Terör sorununu Türkiye'nin siyasi iradesi çözmeyecek de kim çözecek? MHP, giderek AKP'lileşiyor. MHP ile PKK aynı kafada, aynı anlayıştadır. İkisi de barışı kanla sağlamaya çalışıyor." diye konuştu.

Vural'ın, "Analarımızın gözyaşlarını, açılım sevdasının sosu haline dönüştürmeyiz. CHP, sanki bir savaş varmış gibi ortaya koyup barış masası kuralım diyor. Türkiye'nin terörle mücadelesini sorgulayan, terör örgütünü meşru gösteren yaklaşımlarını kabul etmemiz mümkün değil." sözlerine sert tepki gösteren Yüksel, MHP'nin Ak Parti'nin stepnesi haline geldiğini iddia etti. 2002 yılında terörün bitme noktasına geldiğini, Ak Parti ile tekrar bu sürecin hızlandığını öne süren CHP Milletvekili Yüksel, "Biz Hakkari ve Şemdinli'de incelemelerde bulunduk. Orada insanlar, 7'den 70'e barış ve huzur istiyor. MHP, bu geçen sürede barışı ağzına bile almadı. Onlar ne yapmaya çalışıyor? Oraya gitmeden, bölgede inceleme yapmadan oturduğu yerden bakarak çözüm üretmeye mi çalışıyor? Tüm şehirleri ve oralarda yaşayan insanları terörist diyerek tek tek öldürmeyi mi planlıyor? MHP, bölücü bir partidir. Tıpkı AKP gibi birlik beraberlikten yana olmayan bir yapısı var. Birliği, kardeşliği, demokrasiyi savunmayan kişi, bunun tam tersini savunur. MHP, uzun zamandan bu yana zaten AKP'nin stepnesi durumundaydı. Cumhurbaşkanlığı ve 4+4+4 sisteminde de AKP'ye destek verdi, hatta daha da ileri giderek, AKP 'Gerek yok' demesine rağmen okullarda Kur'an dersi koydurtmaya kadar işi götürdü. MHP, AKP ve BDP, Türkiye'nin birliğine dinamit koyan partidir." dedi.

CHP Kadın Kolları'nın, "Barış Masası" adı altında şehit aileleriyle görüşeceğini belirten Yüksel, "Kadın Kolları Genel Başkanlığımız'ın da içinde olduğu bir çalışma başlatılacak. Kadınlarımız, şehit ailelerini ziyaret edecek. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine giderek orada insanlarla buluşacaklar. Barış, kan akıtarak sağlanmaz. Biz barışı istememize rağmen diğerleri maalesef engel oluyor." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,525 µs