En Sıcak Konular

Atina'da mescit kundaklandı

10 Ağustos 2012 16:43 tsi
Yunanistan'ın başkenti Atina'da Pakistanlılara ait bir mescit ırkçı Altın Şafak örgütü tarafından kundaklandı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da ırkçı Altın Şafak (Hrisi Avgi) üyesi oldukları ifade edilen kişiler, Pakistanlılara ait bir mescide gaz bombası attı. Bir Pakistanlıyı ise dövdü.

Başkent Atina yakınlarındaki Pire'de bir apartmanın bodrum katında bulunan ve Pakistanlı göçmenler tarafından hizmete sunulan bir mescit, dün akşam saat 22:00'da kundaklandı. Saldırının Irkçı Altın Şafak örgütünün 15-20 üyesi tarafından gaz bombası kullanılarak gerçekleştiği bildirildi. Pire'de bulunan mescidin çoğunluğu Pakistanlılardan oluşan farklı ülke Müslümanları tarafından kullanılıyor.

Görgü şahitleri, üzerinde Hrisi Avgi yazan siyah tişörtlü kişilerin mescidi kundakladıkları ihbarında bulundu. 20 civarında oldukları tahmin edilen saldırganlar, mescidin girişine 4-5 gaz bombası attı. İçeride bulunan 4 kişiden biri merdivenlerden dışarıya çıkmak isterken saldırganların yumrukları sonucu merdivenlerden aşağıya düşerek hafif şekilde yaralandı.

Çevredekiler olayı Yunan polisine ihbar ederken, saldırganlar gözden kayboldu. Aynı mescidi camlarının kısa bir süre önce de taşlı saldırı sonucu kırıldığı öğrenildi. Müslümanlar, geçen Ramazan aylarında da benzer şekilde aşırı grupların saldırılarına maruz kalmıştı.

Neo nazi yanlısı Altın Şafak örgütü, 17 Haziran seçimlerinde aldığı yaklaşık yüzde 7'lik oy oranı ile Yunan parlamentosuna girme başarısı gösterdi. Altın Şafak, parlamentoya girdikten sonra yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyi körükleyen farklı eylemlerini arttırmasıyla dikkat çekti. Seçim öncesi Yunan medyası tarafından sert biçimde eleştirilen ve Yunanistan'ın yüz karası olmakla suçlanan Altın Şafak, son dönemde daha az eleştiriliyor. Özellikle yabancılara yönelik saldırgan tavırlarına ciddi bir tepkinin gelmemesi ise artık kendini kabul ettirmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor.

Atina ve Pire'deki yüzü aşkın mescidin çoğu bodrum katlarda bulunuyor. Müslümanlar, özellikle yaz aylarında bodrum katlarda bulunan mescitleri vantilatörler ile serinletilmeye çalışılıyor. Son iki yıldır Atina'da Müslümanlara ait 6'dan fazla mescit, çeşitli saldırılara maruz kaldı ya da ateşe verildi. Bazı Müslümanlar ise ciddi şekilde yaralandı. Yunan polisi, şimdiye kadar mescit kundaklayan kişileri yakalama başarısı gösteremedi.

dünya bülteni

 



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs