En Sıcak Konular

Şam'ın batısı tanınmaz halde

10 Ağustos 2012 16:41 tsi
Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında yer alan ve yeşilin hakim olduğu bölge olarak bilinen Zebadani kasabası, ağır silahlarla düzenlenen operasyonlar nedeniyle harabe kente döndü.

Zebadani kasabası ile ilgili ibilgi veren yerel aktivistlerden Maya Zebadani, Esed güçlerinin kasabayı ağır silahlarla vurması sonucu onlarca evin hasar gördüğünü ya da yıkıldığını, işyerlerinin ise tank ve zırhlı araçlarla tahrip edildiğini söyledi.

Suriyeli aktivist, her gün top ateşine maruz kalan halkın korkudan dışarı çıkamadığını, kaçma fırsatı bulanların güvenli bölgelere ve Lübnan'a kaçtığını kaydetti.

Esed güçlerinin ev ve işyerlerine düzenlenlediği baskınlarda yağmalama girişiminde bulunduklarını ifade eden aktivist Zebadani ayrıca, halkın operasyonlar nedeniyle ramazan ayında temel ihtiyaçlara ulaşamadığını anlattı.

Zebadani'nin önceden körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının yazlık beldesi olduğunu ve çok sayıda işadamının yazlıklarının bu kasabada bulunduğunu hatırlatan aktivist Maya Zebadani, "Belde halkı mülklerini, rejimin her gün gerçekleştirdiği yıkımdan dolayı biran önce elinden çıkartmak istiyor" diye konuştu.

Ülkedeki olaylardan önce bazı dairelerin değerinin milyon dolar düzeyinde olduğunu ve operasyonlardan sonra bu fiyatın yarıya düştüğünü sözlerine ekleyen Maya Zebadani, operasyonların olduğu yerlerde ev fiyatlarının düştüğünü, güvenli bölgelerde ise ev ve kira fiyatlarının yükseldiğini kaydetti.

Rejimin yönetim karşıtlarının fazla olduğu kentlere acımasızca saldırılar düzenlediğini anımsatan Zebadani, "Rejim mezhep savaşı çıkması için birçok kentte katliam yapmasına rağmen ülkede mezhep çatışması çıkmayınca teknolojik silahlara sarılmaya başladı. Halep, Telbise ve Humus'ta 500 kilogram ağırlığında bombalar kullandı" dedi.

Televizyonlarda hep katil balina, katil karıncalar, ve katil yılanlar filmlerini seyrettiğini ifade eden Zebadani, "Arap ülkelerinde de katil yönetimler var. Bu yönetimler halklarını acımasızca öldürüyor" diye konuştu. (AA)



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs