En Sıcak Konular

'Bir metrekare istila edilemez'

10 Ağustos 2012 14:04 tsi
Son dönemde artan terör saldırılarına değinen Erdoğan, ''Özellikle son haftalarda, Hakkari, Eruh, Şemdinli'de dün de Şırnak'ta oruçlarını kahpe bir kurşunla açan şehitlerimizden Allah razı olsun mekanları cennet olsun diyorum'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınlarının yanı sıra terör mağduru sivillerin aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'ndaki iftar programında terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, sözlerine şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Son dönemde artan terör saldırılarına değinen Erdoğan, ''Özellikle son haftalarda, Hakkari, Eruh, Şemdinli'de dün de Şırnak'ta oruçlarını kahpe bir kurşunla açan şehitlerimizden Allah razı olsun mekanları cennet olsun diyorum'' dedi.

"Böyle seviyesizlik olur mu?''

İsim vermeden bazı emekli Silahlı Kuvvetler mensuplarının terörle mücadelede gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerine sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, bu televizyon kanallarında filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar da var bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf bir insan olur mu? Bu ülkenin bir metrekaresi dahi kimsenin istilası altına girmemiştir, girmeyecektir. Şu anda karşımızda namertçe saldıran, kalleşçe tuzaklar kuran, ardından korkakça kaçan, mağaralara korkakça saklanan bir düşman böyle bir tehdit var. Bütün bunlar karşısında nasıl der.''

''Kendilerine ihale veren Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapıyorlar''

Terör örgütü liderlerinin telsizlerden terör örgütü mensuplarına, ''Üç bin sivil ölse de Şemdinli'ye girin, orada kalın, ölün ama geri dönmeyin'' talimatı verdiklerini anlatan Erdoğan, Çukurca'da ölen 3 teröristin 16-17 yaşında kız çocukları olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Bunların eline el bombaları vermek suretiyle, bunları en ön saflara kadar sürdükleri öğreniliyor. Benim Kürt kardeşimin bunu iyi görmesi lazım. Nasıl aldatıldıklarını çok iyi bilmesi lazım. Terör örgütünün elebaşları, aldıkları ihalenin gereğini yerine getirmek için çocukları, kız çocuklarını en ön saflara sürüp onları katledecek kadar insanlıktan, izandan, insaftan yoksunlar. Bunların hiçbir amacı hiçbir hedefleri, hiçbir gayeleri yok. Bunlar sadece ve sadece huzursuzluk çıkarmak, istikrarı bozmak, toplumda karamsarlık, umutsuzluk oluşturmak, milletin fertleri arasına nifak sokmak istiyorlar. Bunlar, bir gayenin peşinde koşmuyorlar. Kendilerine ihale veren Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapıyorlar'' ifadelerini kullandı.

''Bu oyunlara bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceğiz''

Terör örgütünün son dönemde doğrudan AK Parti'yi hedef aldığını, teşkilat mensuplarını kaçırıp, teşkilatlara bomba attıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sadece hedef burası. Çünkü Hükümet olarak bu meseleyi kalıcı olarak çözmek için samimi olarak gayret gösteriyoruz. Tehditler bizi yıldıramayacak. Acıların sona ermesi, sızıların dinmesi için, annelerin, babaların gözyaşının artık akmaması için Hükümetimiz gerçekten çok samimi çok kararlı adımlar atıyor. Biz burada yaşatmak için her türlü çabayı gösterirken, maalesef karşımızdakiler öldürmek için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. Biz huzur, barış için, özellikle anneler için, babalar için yüreğimizi ortaya koyarken onlar 16-17 yaşında kız çocuklarını öne sürerek, annelere babalara büyük acılar yaşatmak istiyorlar. Biz bu oyunlara, bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Biz terörle mücadeledeki kararlılığımızdan en küçük bir bir geri adım atmayacağız.''

Terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele edyorlar

Erdoğan, CHP'nin, 14 Ağustos'ta TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Biz, terörle mücadele ederken, onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Açık söylüyorum, biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Ne demek ya, şu anda Şemdinli'de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bundan dolayı nasıl toplarız. Biz, şu anda zaten terörle mücadele içindeyiz'' 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,052 µs