En Sıcak Konular

CHP'den pes dedirten Arakan sorusu!

10 Ağustos 2012 13:44 tsi
Yeni CHP de insanlıktan uzak tavır. Arakan'da katledilen ve açlığa terk edilen Müslüman halkın yardımına koşulmasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, buraya yapılan yardımlarla sınır karakolları sorununu aynı çatı altında ele aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan’a, Myanmar'a götürülen 20 milyon TL yardım ile Türkiye'de kaç karakol yapılabileceğini sordu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Myanmar’a yaptığı gezi sırasında 20 milyon TL değerinde bir yardım götürdüğünün ifade edilmekte olduğunu belirten Oran, “Bu kapsamda, 20 milyon TL ile kaç sınır karakolu yapılabilir, kaç sınır karakolunun yenilenmesi sağlanabilir? Türk Kızılay’ı tarafından hazırlanan büyük boy Ramazan gıda paketi 55 TL değerindedir. Myanmar’a harcanan kaynakla 363.636 aileye ramazan paketi sağlanabileceği görülmektedir. Kaynak yönetimi açısından bu bedelin muhtaç durumdaki ailelere veya milli güvenliğe harcanabilir kamu kaynağı olduğu gözükmektedir. Bu paranın Myanmar’a götürülmesi yönünde Sayın Ahmet Davutoğlu sizin görüşünüzü almış mıdır, bu yönde herhangi bir talimat veya müsaadeniz bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

KARAKOLLARI SORDU

“Milli Savunma Bakanınız 7 Ağustos 2012 tarihinde ‘Terörle mücadele çok iyi gidiyor’ dediği tarihten bugüne kadar 11 askerimiz şehit düşmüştür” diyen Oran, şu soruları yöneltti:

“Yine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından verilen bilgilere göre hükümetiniz döneminde 10 bin 80 olayda 818 askerimiz şehit edilmiştir. Açılım politikanızın başladığı Kasım 2009 tarihinden sonra, 1 Ocak 2010 - 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında 268 askerimiz şehit olmuş durumdadır. Aynı dönemde siyaset de pasifize edilmiş, hükümetiniz tarafından terörle mücadele konusu muhalefet partileriyle paylaşılmamış, hükümet programınızda terörle mücadele konusunda tek bir satır bile yer almamıştır. Bu kapsamda siz de ‘terörle mücadele çok iyi gidiyor’ görüşüne katılmakta mısınız?

‘Bıçak kemiğe dayandı’ açıklamasını yaptığınız 17 Ağustos 2011 tarihinden 9 Ağustos 2012 tarihine kadar kaç şehit verilmiş, kaç askerimiz yaralanmıştır?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ‘kalekol’ adıyla bilinen 243 karakoldan 4 yılda ancak 98’inin bittiğini söylemiştir. Buna göre TOKİ yılda yaklaşık 25 karakol yapabilmektedir. Bölgede tam bir güvenliğin sağlanması için hangi şartlara sahip kaç karakol yapılması gerekmektedir? 1 Ocak 2000-1 Ağustos 2012 tarihleri arasında, yıllara göre kaç karakol yapılmıştır, hükümetiniz tarafından karakolları güçlendirmek için hangi projeler, hangi tarihte oluşturulmuştur ve ne zaman bu çalışmalar sonlanacaktır?” (Ajanslar)



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs