En Sıcak Konular

Egemen Bağış'tan vize müjdesi

10 Ağustos 2012 11:52 tsi
Avrupa Birliği Bakanı Bağış, iş adamlarına vize muafiyetle ilgili ''Hollanda da kazanılan başarının arkası gelecektir'' dedi.

Hollanda Başkonsolosluğu'nun Türk iş adamları için vize yerine bildirim sistemine geçeceğini açıklamasının ardından hem Avrupa Birliği Bakanlığı hem de Türkiye iş dünyası, kararın Türkiye'ye uygulanan haksız vize duvarının yıkılması için önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel karşısında üye ülkeler kayıtsız kalamayacaklardır'' dedi.

Hollanda Başkonsolosu Onno Kervers'in önümüzdeki günlerde Başkonsolosluk tarafından hazırlanacak resmi bir duyuru ile Türk iş adamlarından vize yerine sadece mesleki bildirim talep edeceğini açıklamasının ardından, Türkiye'de hükümet ve iş dünyasının hemen her kesiminden karara büyük destek geldi.

Hollanda'nın bu ilk olma niteliği taşıyan adımıyla ilgili AA muhabirinin sorularının yanıtlayan Bağış, ''Ülkemiz zenginleştikçe, kapalı tutulan kapıların tek tek açılacağını hep söylüyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel karşısında üye ülkeler kayıtsız kalamayacaklardır. Girişimlerimizin sonuç verdiğini görmekten memnununuz. Bizim asli amacımız AB'nin bütün Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti uygulamasını bir an evvel başlatmasıdır'' şeklinde konuştu.

Bağış, ''Şimdi Hollanda'nın bizim iş adamlarımızın potansiyelinden faydalanmak için böyle bir adım atması mantığın gereğidir. Bu tür adımlar önemlidir, ancak kalıcı değildir. Bunlar geçici ve kolaylaştırıcı adımlardır. Bizim nihai hedefimiz sadece Hollanda ile değil, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmelerini sağlayacak vize muafiyetidir. Zaten Komisyon'la başlattığımız vize muafiyet görüşmelerinin içeriği ve hedefi de budur. Mevcut vize uygulamasının ne hukuki ne siyasi ne insani açıdan hiçbir mantığı yoktur'' değerlendirmesini yaptı. 

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs