En Sıcak Konular

'Nerede BDP, orada şiddet'

10 Ağustos 2012 11:42 tsi
Bakan Şimşek, 'Nerede BDP orada şiddet, kepenk kapatma. Kepenklerin kapatıldığı yere yatırım gelir mi?' diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğluları, Galip Ensarioğlu ve Mine Lök Beyaz ile partisince Babil Düğün Salonun'da düzenlenen iftar programına katıldı.

Konuşmasına Kürtçe olarak ''Hepiniz hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz. Ramazanımız hayırlı olsun, Allah orucumuzu kabul etsin'' sözleriyle başlayan Bakan Şimşek, ''Peygamberimizin mübarek yüzünü görmüş, 41 insana ev sahipliği yapmış, ilim şehri güzel Diyarbakır'da tekrar sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Allah hepinizden razı olsun'' dedi.
''Eğer terörün, şiddetin, BDP'nin derdi hak, hukuk özgürlük ve demokrasi olsaydı, şu anda şiddetin azalıyor olması lazımdı'' diyen Şimşek, şöyle devam etti:

''Hak, özgürlük, demokrasi, ekonomi, refah düzeyi, bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltılması olsaydı, yerel yönetimler olsaydı şiddetin azalması lazımdı. Neden? Çünkü Türkiye son 20 yılda devrim niteliğinde adım attı. Ama bunların derdi bu değil. Bunların derdi, kardeşlerimize hizmet değil. Az önce Diyarbakır'ın sokaklarını gezdim birçok yerde insanların ellerinde bidonlar su taşıyorlar. Bir tane teyzemiz geldi 'su yok' diyor. Belediyeye sorsanız su yok. Çünkü elektrikler gidip geliyormuş, peki Urfa'da da Elazığ'da da elektrik gidip gelmiyor mu? Nasıl oluyor Elazığ'da sular akıyor da yanı başında Diyarbakır'da su akmıyor.
Koskocaman Diyarbakır Belediyesi'nin 2 jeneratör alacak parası yok mu? Bakın Diyarbakır'a gelen para Diyarbakır büyüklüğündeki bütün illerden daha fazla. Niye biliyor musunuz? Diyarbakır'da 6. bölge olduğu için Diyarbakır'a daha fazla gönderiyoruz. Peki hizmet nerede yok. Onların öyle bir derdi yok ki onların hizmet diye bir derdi yok.

Nerede BDP orada şiddet, nerede BDP orada kepenk kapatma, kepenklerin kapatıldığı bir yere yatırım gelir mi? Diyarbakır, Batman bu zulmü hak etmiyor. Bunun tek sebebi var; bu yapılanları görmezden gelip başkalarına taşeronluk yapmak var. Bunlar taşeron.

Buralarda siyaset yapmak kolay değil. Çünkü karşınızda bir siyasi parti yok. Hani niye ikinci bir Kürt partisi yok. Nerede hak ve özgürlük nerede demokrasi madem demokratikler niye başka bir Kürt partisinin burada yaşamasına imkan sağlamıyorlar. Nerede bunların bildiği tek dil şiddet, bizim bildiğimiz tek dil oda kardeşlik dilidir.''aa



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs