En Sıcak Konular

PKK yöneticileri bakın nereye kaçtı!

10 Ağustos 2012 09:18 tsi
PKK yöneticileri bakın nereye kaçtı! Terör örgütü PKK, Türkiye'nin son zamanlarda sık sık bombaladığı Kuzey Irak'taki Kandil'e alternatif yeni bir bölge oluşturdu.

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün İran 'daki kolu PJAK'ın yıllarca kullandığı Şemdinli'nin İran sınırındaki Şehidan kampı, PKK 'nın yeni merkezi haline geldi. Sınırın 10 kilometre içerisindeki kampı 'güvenli bölge' olarak gören çok sayıda örgüt yöneticisi, Hakkâri, Van, Bitlis ve Şırnak'taki terör faaliyetlerini buradan yönetmeye başladı. Şemdinli'yi ele geçirmek için düzenlenen ancak başarılı olunamayan son baskını da bu kampta bulunan 'Raşit Dostum' kod adlı Mehmet Can Gürhan'ın yönettiği ortaya çıktı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin buraya yerleşmesinde, kampın İran topraklarında yer almasının getirdiği avantaj ilk etken olarak öne çıkıyor. Çünkü Türkiye, istediği zaman Kuzey Irak'taki PKK kamplarına hava ve kara operasyonları düzenleyebiliyor. Ama burası için aynı durum söz konusu değil. 200'e yakın PKK'lının bulunduğu Şehidan kampı, terör örgütünün İran'daki yapılanması PJAK'ın geçen yıl kendisini feshettiğini açıklamasının ardından tamamen PKK'nın kontrolüne bırakıldı. PJAK da PKK yapılanmasına dahil oldu.

Terör örgütünün Şemdinli'yi ele geçirme planının 7-8 ay öncesine dayandığı, teslim olan örgüt mensupları tarafından deşifre edildi. Şemdinli'yi de kapsayan terör örgütünün Zağros saha sorumlusu Mehmet Can Gürhan'ın da kaldığı bu kampta Türkiye'ye yönelik saldırılar organize ediliyor. Gürhan'ın Şemdinli'de başarılamayan baskını baştan sona yönettiği biliniyor. Bu kampta üst düzey yöneticilerle birlikte 200'e yakın PKK'lı bulunuyor. Daha önce Kuzey Irak'taki kamplarda verilen eğitimler artık burada veriliyor. Eğitimler genelde 1,5 yıl sürmesi gerekirken son süreçte eleman eksikliğinden dolayı 6 ayda bitiriliyor ve teröristler kırsala gönderiliyor. Bu nedenle son zamanlarda ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının yaş ortalaması genelde 17-20 arası değişiyor.

zaman

Bu haber 1,217 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs