En Sıcak Konular

İzmir'de kan kardeşliği

10 Ağustos 2012 08:33 tsi
Jandarma Özel Harekât eğitiminin verildiği İzmir'in turistik ilçesi Foça’da askerî servise bombalı saldırı düzenlendi. 1 er şehit oldu, 11 kişi yaralandı. Olayın ardından İzmirliler kan vermek için hastanelere akın etti.

Çadırlar kuruldu, taksiler para almadı, otobüsler seferber oldu... Ve yarım saatte kan ihtiyacı giderildi.
 
Askeri birlikler bulunduğu için stratejik önemi bulunan İzmir’in turistik ilçesi Foça, dün terör saldırısıyla sarsıldı. Askeri servis aracına düzenlenen çifte bombalı saldırıda 1 er şehit oldu, aralarında sivillerinde olduğu biri ağır 11 kişi yaralandı. Saldırının ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken parça tesirli iki bombanın da uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Tarihî ve turistik güzelliklerinin yanı sıra stratejik önemi bulunan, 'Efeler' olarak bilinen Jandarma Özel Harekât elemanlarını yetiştiren askeri birimi barındıran Foça’nın bu nedenlerle hedef seçilmiş olabileceği açıklandı.
 
Yaralanan askerler kentin farklı hastanelerine kaldırılırken, polis ve hastane yetkilileri, telsiz anonsları ve resmi Twitter, Facebook hesabı aracılığıyla kan ihtiyacı olduğunu duyurdu. Acil kan ihtiyacı, sosyal medyada çığ gibi büyürken, genci, yaşlısıyla vatandaşlar, hastanelere akın etti. Hastane önlerinde izdiham yaşandı; kan vermek isteyenler için kentin 14 ayrı bölgesinde çadır kuruldu.
 
Vatandaşlar toplu ulaşım taşıtlarıyla kan alma ve ücret almayan taksilerle çadırlara sevk edildi. Kan bağışı çadırlarına gittiğini söyleyen vatandaşlardan dolmuş şoförleri de ücret almadı. Hemen hemen bütün ilçe belediyeleri servis tahsis ederken toplu gidişler için Büyükşehir Belediyesi otobüs ayarladı.
 
Ege Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, yarım saat sonra, birmesaj daha atarak kan ihtiyacının giderildiğini belirterek teşekkür etti. Kızılay ise kan alımının aralıksız devam edeceğini açıkladı. İzmir Kızılay Kan Merkezi, olay duyulur duyulmaz, talep gelmeden bölgedeki hastanelere jet hızıyla kan gönderdi. Ege Üniversitesi'nden yapılan açıklamada 2 saatte 4 bin kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.
 
8 DAKİKA SONRA İKİNCİ BOMBA

 
Terör kanlı yüzünü bu kez İzmir’in turistik ilçesi Foça’da kendini gösterdi. Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askeri ve sivil personeli taşıyan araca, bombalı saldırı düzenlendi. Bir süre önce sivillerin de kullanımına açılan yolda sabah saat 8.00 sıralarında geçen askeri servise tuzak kuruldu. Üsse 1,5 kilometre uzaklıktameydan gelen patlamada araçmuhafızı olarak görevli Er Özkan Ateşli şehit oldu. Patlamanın ardından bölgeye askeri destekle birlikte çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Teröristler, yaralıların ambulanslara alındığı sırada ilk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bombayı patlattı. İkinci patlamanın ardından bazı polis ve askerler makilik alana güvenlik amaçlı ateş açtı.
 
UZMAN ÇAVUŞUN DURUMU AĞIR

8 dakika arayla meydana gelen iki patlamada Er Özkan Ateşli şehit olurken, biri sivil 31 kişi yaralandı. Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 20’si ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Durumu ağır 11 yaralı ise ambulans helikopterlerle İzmir’deki hastanelere sevk edildi. Saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.
 
GENiŞ ÇAPLI OPERASYON
 

Patlamanın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra, Menemen Devlet Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesi ile Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgen de İzmir’e gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Bölgede olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaparken, bombaya duyarlı köpeklerle başka bomba olup olmadığı araştırıldı. Aramalarda patlayan bombalara ait düzenekler bulundu. İki bombanın da parça tesirli olduğu ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Patlamanın meydana geldiği bölgenin ormanlık alana yakın olması nedeniyle, teröristlerin yakalanması için havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Foça’nın giriş çıkışlarında da kurulan kontrol noktalarında araçlar tek tek aranıyor.
 
bugün


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs