En Sıcak Konular

Başbakanlık'ta hayvan hakları mesaisi

9 Ağustos 2012 17:48 tsi
Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği platformu üyelerinden oluşan bir grup, Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla hayvanları koruyan yasal düzenlemeler üzerinde görüşmeler yapıyor.

Hayvan hakları savunucularından şarkıcı Yonca Evcimik, hayvan hakları savunucuları olarak hazırladıkları yasa taslağını, bakanlık bürokratlarıyla müzakere etmeye başladıklarını söyledi.

Yonca Evcimik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la yaptığı görüşmenin ardından Başbakanlık'ta gazetecilere yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Hayvanlara karşı işlenen fiillerin, Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp Ceza Kanunu'na taşınması başta olmak üzere pet-shop'larda hayvan satımının yasaklanması, yunus parkların yasaklanması gibi düzenlemeleri öngören bir yasa hazırlanması için Adalet Bakanlığı hukukçularıyla toplantı yaptıklarını ve bu toplantıların devam edeceğini kaydetti.

-Hayvanlara karşı işlenen suçlarda cezalar artırılsın-

Evcimik, hayvan hakları savunucuları olarak hazırladıkları yasa taslağını, bakanlık bürokratlarıyla müzakere etmeye başladıklarını belirterek, ''Biz anlatıyoruz. Niçin hayvanlara karşı işlenen suçlarda ceza, 2 yıllık hapis cezası ile başlasın. Bu tür hasta ya da tehlikeli insanların toplum içinden ayıklanması lazım. Bugün hayvana tecavüz eden, şiddette bulunan yarın çocuğa, yaşlıya, engelliye yöneliyor biliyorsunuz'' diye konuştu.

Daha önce Başbakan Erdoğan'la bu konuyla ilgili yaptığı görüşmeye atıfta bulunan Evcimik, ''Zaman kaybetmeden, Başbakanımızın da öngördüğü üzere ve bir an önce bu işin toparlanması açısından tekrardan masaya oturduk. Gelişmeler güzel, umarım tüm hayvanseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının istediği şekilde ortak bir yol bulunacaktır'' dedi.

Evcimik, açıklamalarının ardından, bürokratlarla sivil toplum yöneticileri arasında devam eden görüşmelere katılmak üzere Adalet Bakanlığı'na geçti.

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs