En Sıcak Konular

“Hikmet Abi”yi kim istiyor, kim istemiyor…

12 Temmuz 2007 16:49 tsi
“Hikmet Abi”yi kim istiyor, kim istemiyor… Afganistan’daki NATO görevi bitirdikten sonra ismi Cumhurbaşkanı adayları arasında geçen “Hikmet Abi” yine gündemde. Bu yıl Bilderberg’e katılan ve Tony Gosling’in “Cumhurbaşkanı adayınız o toplantıda” dediği Hikm

İngiliz gazeteci Tony Gosling’in geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yapılan Bilderberg toplantısı ile ilgili şu sözlerini hatırlayan var mı:  "Eğer umut vaat eden yeni bir muhalefet ya da cumhurbaşkanı adayınız varsa, mutlaka orada olacaktır!"

Bunu ilk duyduğumuzda hemen Bilderberg’e kimlerin katıldığını öğrenmeye çalışmıştık. Net olmamakla birlikte elimize bir bilgi geçmişti: Hikmet Çetin de o toplantıya katılacak… Çetin bizi yanıltmadı, o toplantıya katıldı...

Hikmet Çetin’in Gosling’in iddiasındaki gibi Bilderberg’in Cumhurbaşkanı adayı olup olmadığını bilmiyoruz ancak şurası açık: Tam da o günlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı tartışmalarında Hikmet Çetin’in adı sık sık geçiyordu. Öyle ki Çetin Afganistan’daki NATO görevi sona erdiğinde yurda dönmüş, oğlunun ismi magazin sayfalarında geçtiğinde oğlunu dikkatli olması konusunda uyarmış ve bu tutumu “siyasete ısınıyor” şeklide yorumlanmıştı. Çetin hakkındaki “cumhurbaşkanlığına aday gösterilmek isteniyor” şeklindeki iddiaları hiçbir zaman yalanlamadı.

Peki, Hikmet Çetin’in özelliği neydi? Çetin o dönemde “üzerinde uzlaşılacak aday” şeklinde öne sürülüyordu. Ancak AKP’nin onun ismini kabul etmesi çok zordu.

Açıkçası şimdi de zor. Çünkü ne AKP teşkilatı Çetin gibi parti dışından birisini kaldırabilir, ne de AKP yönetimi ikinci bir Sezer'i Çankaya'da görmek ister. Evet Çetin ılımlı bir isim ancak yine de "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer!"

Öte yandan Can Dündar’ın geçtiğimiz gün yazdığı şekliyle, Hikmet Çetin’in Baykal tarafından sevilmediği, bu yüzden Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin zor olduğu da ileri sürülüyor. Bu gerçekçi mi?

İyibilgi’nin danıştığı uzmanlar durumun pek de böyle olmadığını düşünüyor. Zira, Deniz Baykal’ın Hikmet Çetin’e değer verdiği biliniyor. Ancak iyibilgi’ye konuşan uzmanlar bir stratejinin adım adım uygulanmak istendiğini ileri sürüyor. Uzmanlar “Baykal’ın sevmediği Hikmet Çetin” imajının Erdoğan için daha kabul edilebilir olduğunu, bu yüzden Baykal ile Çetin’in arasının soğuk olduğu şeklindeki iddianın dile getirildiğini belirtiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs