En Sıcak Konular

Günay: Açılımı menfaat çevreleri baltaladı

9 Ağustos 2012 16:55 tsi
Bakan Günay, açılım projeleriyle önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, "Süreci baltalayan terörü bir geçim sektörü haline dönüştürmüş çevrelerin baltalama azmi oldu" iddiasında bulundu.

tv8'de Erkan Tan'ın sunduğu programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çoğalmaya başlayan terör olaylarından derin üzüntü duyduğunu vurguladı. Açılım projeleriyle önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Günay, şu iddialarda bulundu:

"Açılım projelerimizi hem insafsızca eleştiren hem de zaman zaman sabote eden, devletin içine çöreklenmiş güçler oldu. Açılım sürecimizi baltalayan, bundan hoşnut olmayan terörü bir geçim sektörü haline dönüştürmüş çevrelerin baltalama azmi oldu.

Halkı kazanma mücadelesinde sabırla, tahammülle ve duraksamasız devam etmek gerekiyor. Bizim bu tarlayı kurutmamızın yolu terörist ile dağ başında mücadele ederken onun beslendiği şehir köy gibi alanlarda halkı kazanmak konusunda her zaman insan haklarına saygılı gayretimizi sürdürmektir. Halkımızı devlet ile içselleştirdiğimiz hale getirdiğimiz zaman daha büyük bir başarı elde edeceğiz. Terörün kökü, dağ başında terörist ile acımasız mücadele ederken halka inanılmaz bir şefkatle yaklaşmak ile kazınabilir."

-"TERÖRLE SURİYE ARASINDA PARALELLİK OLABİLİR"-

Teröre dışardan bir destek ve kışkırtma bulunduğunun "aşikar" olduğuna dikkat çeken Günay, "Suriye meselesi ortaya çıktıktan sonra eğer bizim yaramızı kanatmaya başlamış olsalardı eleştirilere haklılık payı verilebilirdi. 28 yıldan bu yana biz ayrılıkçı terör belası ile uğraşıyoruz. Terör ile Suriye arasında bir paralellik düşünülebilir; ama ağır bir bağlantı kurmak yanlışlık olur. Terör konusu AKP ile başlamadı" dedi.
İlkelerinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, "Yurtta barış cihanda barış" olduğunu belirten Günay, şunları ekledi:
"Bu çağda komşular ile düşmanlaşmak, onların iç işlerine karışmak ne bizim ne başkalarının haddidir. Suriye daha insanca yaşama geçsin, diye temennilerimizi yüksek sesle söyledik; yaptığımız bundan ibarettir."

-"BEN BAKANLIĞA GELDİĞİMDEN BU YANA KAYBOLAN YA DA ÇALINAN ESER YOK"-

Günay, Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile ilgili 18 yıldan bu yana devam eden bir soruşturma olduğunu vurgulayarak, "Danıştay zaman aşımı kararı vermiş. Ancak şunu söyleyebilirim, son 5 yıldır, ben Bakanlığa geldiğimden bu yana Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde kaybolan ya da çalınan eser yok. Sadece 2 eser çalınmıştı, onu da satamadılar ve geri getirdiler. Haberlerin tekrar tekrar gündeme gelmesinden şikayetçi değilim; ama şu anda çalışan arkadaşlarımıza haksızlık yapılmasın istiyorum" diye konuştu. 

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs