En Sıcak Konular

O kadar paramız olsa uçururuz Türkiye'yi

9 Ağustos 2012 15:01 tsi
Bakan Ergün, '300 milyar-500 milyar Avro pompalandı Yunanistan'a toparlanma olsun diye ama olmadı. Bu büyük bir para. Şimdi bizim o kadar paramız olsa, uçururuz Türkiye'yi'' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) iş adamları ile bir araya geldi.

Sanayinin çok önemli olduğunu, sanayinin üretim, araştırma ve geliştirme anlamına geldiğini ifade eden Ergün, şunları söyledi:
''Bir ülkede sanayi yoksa gerçek ekonomi yok demektir. Şehirler sanayiyle bir şekilde buluşmalıdır. Bugün Yunanistan'ın çekmiş olduğu sıkıntının temelinde sanayiyi terk etmiş olması vardır.

Denizi, kumu, havayı, güneş satalım. Avrupa Birliği fonlarından gelenleri de yiyelim, içelim, savuralım. Sonra bütçe açıkları, borçlar alsın başını gitsin. Ondan sonra da iki yakan bir araya gelmesin. 300 milyar- 500 milyar Avro pompalandı Yunanistan'a toparlanma olsun diye ama olmadı. Bu büyük bir para, korkunç para. O kadar berbat hale geldi. Şimdi bizim 300 milyar- 500 milyar Avro paramız olsa, uçururuz Türkiye'yi. Türkiye her açıdan uçar. Büyük para bunlar.''

Suriye konusu

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, ''Suriye'de yaşanan olaylar sınır ticaretini nasıl etkiledi?'' sorusu üzerine şunları aktardı:

''Keşke Suriye kendi dönüşümünü, değişimini, demokratik mekanizmalar kullanarak tamamlayabilseydi. Biz Suriye yönetimine çok yardımcı olmak istedik. 'Bu işler böyle gitmez. Komşuyuz biz. Kimsenin toprağında, malında mülkünde gözümüz yok' dedik. Maalesef yönetim bunlara kulak vermedi, başka seslere kulak verdi. Başka seslere kulak verince karşımıza çıkan tablo bu oldu. İnşallah toparlanacaktır.''

Bölgedeki elektrik kesintileri

''Bölgedeki elektrik kesintilerinin önüne geçilebilmesi için yürütülen çalışmaların ne durumda olduğu'' sorusunu da yanıtlayan Ergün, OSB'nin kendi elektrik alt yapısında bir sorun olmadığını belirtti.

Kesintilerin kaçak elektrik kullanımı yoluyla sulamadan kaynaklandığını dile getiren Bakan Ergün, "Enerji Bakanlığımız bir takım ek tedbirler getirecek. Hem kaçakla mücadele konusunda hem de elektrik takviyesi yapacak. İlave güçlendirmeler konusunda çalışmalar yapacağız. İkisini birden yaparak daha hızlı bir şekilde sonuç almaya çalışacağız. Bunu Enerji Bakanımızla da konuştuk" dedi.(AA)



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs