En Sıcak Konular

O generaller AİHM'e gidiyor

9 Ağustos 2012 13:27 tsi
YAŞ kararı ile emekliye sevkedilen 37 General ve Amiral AİHM’e gidiyor. Bazı Generaller 'Ülkemizi mahkemeye vereceğimiz için çok üzgünüz ama, son çare' dediler.

Yüksek Askeri Şura kararları ile emekliye sevkedilen 37 General ve Amiral, ''Fiili bekleme sürelerini tamamlamadıkları'' gerekçesiyle AİHM'e dava açacak. Avukatları ile görüşen bazı Generallerin, ''Ülkemizi mahkemeye vereceğimiz için çok üzgünüz ama, son çare'' dedikleri bildirildi.

Aralarında 10 Korgeneral ve Amiralin de bulunduğu subaylar, YAŞ'ta alınan emeklilik kararı ile, 926 sayılı TSK Personel kanunu ve Subay Sicil yönetmeliğine aykırı hareket edildiğini görüşünü savunuyorlar. Yasa ve yönetmeliklere göre tutuklu olan subay için rütbe bekleme süresinde, tutukluluk süresinin yarısı da hesaba katılıyor.

Bu durumda bir General ve Amiralin emekliye sevk işlemi 4 yıllık bekleme süresinin sonunda yapılıyor. Tutuklu olanların tutukluluk sürelerinin yarısı da eklendiğinde 4 yıllık süre dolmuyor. Islak imza ve Ergenekon davasından yargılanan ve geçen yıl emekliye sevkedilen Albay Dursun Çiçek de aynı konuda AİHM'e dava açmıştı.

AİHM'de dava açacak olan 37 isim şöyle:

KORGENERAL VE KORAMİRALLER: İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç, Yurdaer Olcan; Korcan Pulatsü, Ziya Güler, Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç.

TÜMGENERAL VE TÜMAMİRALLER: Ahmet Yavuz, Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Berkay Turgut, Bekir Memiş, Fehmi Canan, Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş, Mücahit Şişlioğlu, Cem Gürdeniz, Fikret Güneş.

TUĞGENERAL VE TUĞAMİRALLER: M. Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Lokman Ekinci, Gökhan Gökay; Mustafa İlhan; Ali Aydın, Ömer Mimiroğlu, Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Hakan Eraydın, Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Fatih Ilğar, Turgay Erdağ.

sabah

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs