En Sıcak Konular

CHP'li belediyelerin beceriksizliği oylarımızı artırıyor

12 Temmuz 2007 16:22 tsi
Füsun Köroğlu, Türkiye'nin ilk kadın Başbakanlık müşteşarı. Bülent Ecevit'in sağ koluydu; şimdi MHP'nin İzmir adayı. DSP ile ittifak yapan CHP'ye ise tepkili. CHP'li belediyelerin başarısız olduğunu savunuyor. Vatandaşa hizmet götürmedikleri görüşünd

MHP'nin milletvekili adayı Füsun Köroğlu, seçim bölgesi İzmir'de yoğun bir çalışma içinde. İlçe ve köyleri tek tek dolaşarak broşür dağıtıyor, halktan oy istiyor. 
 
MHP'nin koalisyon ortağı olduğu DSP hükümeti döneminde müsteşarlık yapan Köroğlu'nun adı kamuoyunda ilginç bir haberle duyulmuştu. 3 Kasım 2002'deki seçimlerden önce Sabah gazetesinde AK Partili adayları fişleyerek Genelkurmay ve MGK'ya bildirdiği ileri sürüldü. Ancak Köroğlu, bunu reddetti. Köroğlu şimdi İzmir'de oy peşinde koşuyor. Bu yolda CHP'li belediyelerin kendisine yardımcı olduğu inancında: "CHP'li belediyelerin beceriksizliği gerek Karşıyaka gerekse Büyükşehir Belediyesi'nde oylarımızı yükseltiyor. Ancak oylarımızın CHP'li belediyelerin beceriksizliği nedeniyle artmasından rahatsızım. Sosyal bir belediye olmanın özelliği, bu hizmetlerin yerine getirilmesi. Herkes şunu bilsin ki; biz belediyeleri böyle başıboş bırakmayacağız."

Köroğlu, seçim gezilerine sabah erken saatlerde başlıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar da çalışıyor. Son iki hafta içinde İzmir'in bütün ilçelerini ve 15 köyü gezmiş, on binlerce seçmene bizzat broşür vermiş. Tek sıkıntısının kendisinden önce seçilen vekillerin, seçildikten sonra vatandaşı bir daha aramaması olduğunu söylüyor. Köroğlu, şöyle devam ediyor: "Eski milletvekilleri bize çok kötü bir miras bırakmış. Kendisine oy veren vatandaşın sorunlarına eğilmemişler. Varoşlar pislik içinde. İnsan faktörüne önem verilmemiş. Köylüler perişan. Elektrik ve su paralarını ödeyemiyor, ürünlerini satamıyorlar. Kısacası Türk çiftçisi karnını doyuramıyor. Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Her şey güllük gülistanlık değil. Çok korkunç bir tabloyu devralacağız."

İzmir'de ithal adaylara karşı bir tepki var. Aday belirleme sürecinde sivil toplum örgütleri yayınladığı bir deklarasyonla, 'yerli aday istiyoruz' demişti. Köroğlu, bu durumu anlayışla karşılıyor. Ancak her yerli adayın bölgesine iyi hizmet yapmadığını hatırlatıyor. Köroğlu, "Ben yüzde 100 yerli bir aday değilim. Eşim İzmir Karşıyaka Alaybey nüfusuna kayıtlı. Ben de evlilik dolayısıyla Karşıyaka Alaybey nüfusuna kayıtlıyım. Ama yerli adayların ne yaptığını bana bir anlatsınlar. Ben bu işlerin bürokrasi olarak yöntemini biliyorum. " şeklinde konuşuyor.

Kendisini Türk milliyetçisi olarak gören Köroğlu, merhum Bülent Ecevit'in de ciddi anlamda milliyetçi olduğu görüşünde. Şu sözler ona ait: "Bülent Ecevit, MHP lideri Devlet Bahçeli kadar milliyetçiydi. Ben onun yanındayken de Atatürk milliyetçisi olarak görev yapıyordum. Siyasi tavrım o zaman da belliydi."

Köroğlu'nun DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ilgili değerlendirmesi ise şöyle: "Muhtarlar Sayın Ağar'ın beceriksizliğinden çok ciddi anlamda rahatsız. Dağdan inip ovada siyaset yapsınlar lafı, gelen şehitlerin durumu, birleşme vaadiyle bir araya gelip arkasından 'Erkan Mumcu'ya koltuğu kaptırır mıyım' korkusuyla çizdiği manevra... Bu entrika ve oyunlar özellikle tarım kesimindeki tabanı, akıllı ve bilinçli seçmeni çok kızdırmış durumda." 
 
 zaman



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs