En Sıcak Konular

TESUD, Erdil paşaya sahip çıktı

12 Temmuz 2007 16:04 tsi
TESUD Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile ilgili haberlerin, insanlık onuru ve insan haklarıyla bağdaşmadığını söyledi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile ilgili haberlerin, insanlık onuru ve insan haklarıyla bağdaşmadığını söyledi. İşçi Partisi (İP) Ankara milletvekili adayları, TESUD'u ziyaret ettiler.

TESUD Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında, derneklerinin, askerlikle ilişiği bulunmayan, bağımsız bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı. Türk medyası ve halkının bu durumu kanıksadığını anlatan Küçükoğlu, yabancı medyanın ve diğer devletlerin bunun aksini düşünmeye ''ısrarla'' devam ettiklerini ifade etti. Ziyarette, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil hakkında gazetelerde çıkan haberleri de değerlendiren Küçükoğlu, Erdil'in askerlikle ilişiğinin kesildiğini, bir davada yargılanarak hüküm giydiğini anımsattı.

''Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı'yla ilgili haberler, insanlık onuru ve insan haklarıyla bağdaşmıyor'' diyen Küçükoğlu, şunları kaydetti: ''Organize çete liderleri, terörist başına layık görülmeyen davranışlarla karşılaşan, kimsenin sahip çıkmadığı komutanımıza biz sahip çıkıyoruz. Özellikle insan haklarıyla ilgili dernekler nerede merak ediyorum. Şu anda içeride olan Orhan Pamuk ya da örgüt elebaşı Karayılan olsaydı, bunlar onlara yapılsaydı, gazeteler nasıl çıkacaktı acaba? Bunlar terörist hakları derneği midir? Bunları kabul etmek mümkün değil.'' Küçükoğlu, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, ''Yalnızca, ulus devletle sorunu olan, terörle mücadelede asker kullanmaktan korkan, çekinen, terör örgütünü desteklediği bilinenlerle çalışma yapacağı sinyalini verenlere oy vermemiz mümkün değil. Çünkü bir vatan savunması yeminimiz var. Bunlara oy veren, o yemini bozmuş, ihanet etmiş olur'' diye konuştu.

İP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyhan Mumcu da İlhami Erdil'in ''kimlik ve kişiliğine yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını'' söyledi. Mumcu, mesleki idealler ve vatan savunması uğruna canını ortaya koyanların bir araya geldiği TESUD'u, Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü olarak gördüklerini vurguladı. Mumcu, İP listelerinde 6'sı subay, 9'u astsubay olmak 15 emekli askerin milletvekili adayı olarak yer aldığına dikkati çekti. Mumcu'nun konuşmasının ardından, diğer Ankara milletvekili adayları da kendilerini tanıttılar.

Haber7



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs