En Sıcak Konular

Adım adım Şemdinli saldırısı

9 Ağustos 2012 08:13 tsi
Adım adım Şemdinli saldırısı Terör örgütü, 22 Temmuz'dan itibaren cephe savaşıyla güvenlik güçlerine karşı koymaya çalışıyor.

Bozguna uğratılan saldırının, istihbarat raporlarının yanı sıra 1 ay önce teslim olan PKK'lıların ifadelerine de yansıdığı ortaya çıktı.
 
Suriye uyruklu Rona Derik kod adlı R. Ş. (21) ile Sıla Serhat kod adlı R. Ö. (18) silahsız ve teçhizatsız olarak 2 Temmuz'da güvenlik güçlerine teslimoldu. 27Haziran'da İran ile Türkiye sınırındaki Şehidan Dağı güneyinden Türkiye'ye geldiklerini anlatan PKK'lılar, Şemdinli saldırısı ile ilgili tümdetayları saldırıdan yaklaşık 1 ay önce güvenlik güçlerine verdikleri ifadede aktardı.
 
TALİMAT 2011 KIŞINDA VERİLMİŞ

PKK/KCK terör örgütü adına Şemdinli bölgesinde faaliyet gösteren bütün gruplara eylemgerçekleştirmek için 2011 kışından bu yana üst yönetimtalimat verdi.Her gruba eylemyapmak için insiyatif tanındığı, büyük çaplı eylemlerin ise üst yönetimkararı ile çevredeki grupların yardımı ile yapılacağı aktarıldı.
 
SALDIRI PLANI 8 AY ÖNCE

PKK'lılar Şemdinli saldırısı ile 11 Eylül 2011'de yine Şemdinli'de yaptıkları saldırda verilen zayiatın öcünü almak istediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Şemdinli'de düğünde asker ve polise saldıran PKK, 2 güvenlik görevlisini şehit etmişti. Saldırıda 3masum sivil de hayatını kaybetmişti. Aynı zamanda, Abdullah Öcalan'a uygulandığı belirtilen sözde tecritin kaldırılması için baskı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden PKK'lılar saldırının aylar öncesinden planlandığını şöyle anlattı: "7-8 ay önceHakurk bölgesinde Şemdinli'ye yapılacak saldırı ile ilgili eğitimverildi. Eğitime bütün guruplardan PKK'lılar seçildi.
 
Güvenlik güçlerinin termal-gece görüşü altında saldırının nasıl yapılacağı hakkında eğitimde verildi. Saldırı tarihinin ise yapılacak keşiflere göre belirleneceği söylendi." Saldırı hazırlığının da 1 aydır sürdürüldüğünü anlatan PKK'lılar hazırlık için yapılanları da şöyle aktardı: "Askerin geçiş istikametleri olan Şapatan tarafında bulunan Tise (Çatalca köyü Soğuksumezrası) bölgesine Bager, Derecik-Şemdinli yoluna ise Jiyan ve Hunreş yaklaşık 15 gündür çok sayıda uzaktan kumandalımayın döşendi. Saldırıyı Şemzinan (Şemdinli)Hareketli Saldırı Bölüğü'nde faaliyet gösteren Goste, Tisi Şapatan, Şehidan, Karker, Katıma ve Gabrazar takımları gerçekleştirecek. Eylemin başarısı için diğer bölgelerden takviye kuvvet gelecek."
 
TELSİZ YOK HABERLEŞME NOT KÂĞITLARIYLA
 
"Büyük eylemöncesi kaçış istikametlerine mayınlama yapıldı. Şemdinli bölgesinde mayınlama işlemleri bitti. Şemdinli ilçesi Kayalar köyünün kuzeyinde bulunan Kırçimenlik Tepe ile Kürtankeş Tepe arasında kalan arazide uzaktan komutalımayın döşendi. Ancak tamnoktasını bilmiyoruz. Bölgede faaliyet gösteren PKK'lılar, aralarında kesinlikle telsiz görüşmesi yapmıyor.Haberleşme elden verilen not kağıtları ile yürütülüyor ancak çok acil durumlarda şifreli ve kısa telsiz görüşmelerine izin veriliyor. Ayrıca Şemdinli ilçesi Korgan köyü Tuğlumezrası kırsalında 9 kişilik birmilis grubunda 1 Kanas, 1 Biksi, 1 roketatar ve Kalaşinkofmarka silah var. Grup kış üstlenmesine kadar eylem yapmakla görevli."
 
AĞIR SİLAHLAR TEPELERE TAŞINMIŞ
 
"Öz Savunma Birliği içerisinde faaliyet gösteren Rüstem, Agiri ve Felat ve onlara bağlı milisler 15 gündür Şemdinli ilçesinde keşif yapıyor. BilgileriHakurk eyalet yönetiminde koordine ederek saldırı gruplarına asıl görevlerinin verilmesini planlıyorlar. Eylemde; saldırı, sızma, sabotaj ve destek grubu bulunacak. Savunma gurubu ise planlanmadı. Eylem, Şemdinli çevresinde bulunan Gomane, Efkar ve Siyah Tepe ile bu tepeleri çevreleyen 3 noktaya yerleştirilecek toplam6 Doçka, 6 havan ve 6 adet Şiyar-1 marka suikast silahı ile yapılacak."
 
2 PKK’LI KAÇTI, EYLEM iPTAL OLDU
 
PKK/KCK terör örgütünün Çukurca bölgesinde de büyük bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu aktaran PKK'lılar, kanlı plandan 15- 20 gün önce 2 örgüt mensubunun terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olması nedeniyle ertelendiğini söyledi. Aynı şekilde Şemdinli, Derecik bölgesi için yapılan saldırı planının da 10-15 gün kadar önce 1 örgüt mensubunun kaçmasından dolayı ertelendiğini anlatan PKK'lılar 2-3 ay önce Hakurk eyalet koordinatörü Sabri Başkale kod adlı teröristin yerine Amanoslar eski sorumlusu Kemal Panzer kod adlı PKK'lının getirildiğini belirtti. Bu görev değişiminin ardından PKK'lıların Şehit Beritan olarak adlandırılan bölgede toplantı yaptıklarını anlatan R.Ş. ile R.Ö. adlı PKK'lılar; "27 Haziran 2012'de Hakurk eyalet sorumlusu Kerim bizim bölgeye geldi. Ferhat, Nesrin ve Numan isimli PKK'lılar Şemdinli cephesi sorumlusu oldu. Ancak şahısların kaçtığı 27 Haziran günü, 2 PKK'lı sivil kıyafetle Şemdinli ilçe merkezinde keşif yaptı."
 
GÜMRÜK KURMUŞ

Terör örgütü PKK'nın İran- Türkiye sınırında bulunan Şehidan bölgesinde, halktan zorla para almak için gümrük dahi kurduğu ifadelere şu şekilde yansıdı: "PKK Şehidan bölgesinde 4 ayrı noktada gümrük birimi oluşturdu. Bu birimlerden Alişer sorumlu."
 
bugün


Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs