iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Dost kavgada görsün!

9 Ağustos 2012 00:01 tsi
Dost kavgada görsün! Önde kanlı-bıçaklı, arkada sarmaş-dolaş... iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

İran-Türkiye hattını saran alevler ne kadar yakıcı? Bu garip soru aktuel ile pek uyumlu olmayabilir. Çünkü iki ülkenin gerilmesi için somut bir sebep var ortada: Suriye.

Her saat stresi artan gündem yetmezmiş gibi, bir de İran Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye’yi odağa oturtan tartışmalı bir beyanı var. Karşılığında Ankara’nın misliyle yanıtı var. Faktörler İran Dışişleri Bakanı Ankara’ya ayak bastığı anda bir araya geliyor! Kaldı ki Bakan Ali Ekber Salihi, insani bir konuda yardım istemek üzere Türkiye’de bulunurken.

Fakat hepsi bu değil! Çünkü Cumartesi ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Türkiye’ye geliyor. Doğal olarak Amerika-Türkiye görüşmesinin ilk maddesi Suriye ama ikinci maddesi de İran! Aslında Suriye de İran demek zaten.

Davutoğlu-Clinton görüşmesinin ana gündem maddelerinden biri İran olacak ama nasıl? Sır burada; “Hillary Clinton'ın ‘bir kez daha’ Ankara-Tahran arasındaki ekonomik ilişkilerden duyulan rahatsızlığı iletecek”! (Obama fotoğrafı!)

İşte bu noktada Ankara da, “ne ilişkisi, halimizi görmüyor musunuz” yanıtını verecek. “Siz Suriye’de kılınızı kıpırdatmazken, biz kaç yıllık komşumuzla kavgalı hale geldik” denecek.

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken, tüm tarafları irkilten bir durum da söz konusu: İran Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması bu görüntünün bir parçası olmayabilir. Bu çıkışın, “ani gelişen ve planlanmamış” İran Dışişleri Bakanı ziyaretinin tam üstüne basması Tahran iç dengeleri ile ilgili olabilir.

Bu durumda Bakan Salihi’nin şaşkınlığı açıklığa kavuşurken, bulmacanın eksik harfi için İranlı komutanın sahibini belirlemek gerekiyor. Çünkü o da Ahmedinejad’ın gözüne çarpmak istemeyebilir!

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs