En Sıcak Konular

İzmir ve İstanbul'da bomba paniği

12 Temmuz 2007 15:22 tsi
İzmir Bornova'da yol kenarında büyük bir teneke kutu içinde patlamaya hazır 30 kilo patlayıcı madde bulundu. Bombayı bir hurdacı farketti. Bir bomba haberi de İstanbul'dan geldi.

Alınan bilgiye göre, polisi arayan bir hurdacı, Bornova ilçesinde yol kenarında büyük bir teneke kutu bulduğunu, hurda dükkanına gelip kutuyu açtığında içinde bir ev tipi tüp gaz ve kablolar gördüğünü bildirdi.

Hurdacının tüpteki kabloların bomba düzeneği olabileceğini söylemesi üzerine, polis ekipleri hurda dükkanına gitti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba imha uzmanlarının yaptığı inceleme sonucu, tüpün içine monte edilmiş yaklaşık 30 kilogram patlamaya hazır bomba olduğu belirlendi.

Bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KUTUYLA BİRLİKTE 61 KİLOGRAM ÇIKTI

Sac kutu içerisinden alınan patlayıcı, tüp, fünyeler ve saat düzenekleri incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yapılan ilk incelemede, 30 kilogram ağırlığındaki patlayıcının, el yapımı kimyasal maddelerden oluştuğu belirlendi. Teröristlerin, patlayıcının etkisinin artırmak için mutfak tüpü de kullandığı tespit edildi. Patlayıcıyla birlikte içerisine konulduğu kutunun ve mutfak tüpünün toplam ağırlığının ise 61 kilogram olduğu ortaya çıktı.

HEDEFTE ASKERİ SERVİSLER VARDI

Patlayıcının konulduğu bölgede yapılan araştırmaların ardından teröristlerin hedefinin, askeri personel taşıyan servis araçları olduğu saptandı. Bombanın askeri araçların geçişi sırasında, saat düzeneğinin çalıştırılmasıyla patlatılmasının amaçlandığı polis araştırmalarını ardından ortaya çıktı.

Olaydan sonra adı açıklanmayan hurdacı, ifadesi alınmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

K.Çekmece Kaymakamlığı'ndaki bomba etkisiz hale getirildi

Küçükçekmece Kaymakamlık binasının bahçesine bırakılan boru tipi bomba, uzman ekiplerce patlatılarak etkisiz hale getirildi.
 
Alınan bigliye göre kaymakamlı bahçesinde temizlik yapan Haydar Can isimli temizlik görevlisi banda sarılı halde paketi görünce durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri kaymakamlık önünden geçen yolu trafiğe kapattı. Kaymakamlık boşaltıldıktan sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri, telsiz ve telefon sinyallerini kesmek için paketin yakınına sinyal kesici cihaz koydu.

Özel elbiselerini giyen uzman ekip, paketi fünye yerleştirerek patlattı. Yapılan incelemede paketin içinde zaman ayarlı boru tipi bomba olduğu anlaşılldı. Bombanın tesirli olduğu öğrenilidi.

haber7
 



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs