En Sıcak Konular

Kadını küçük düşüren yarışmayı RTÜK'e şikâyet edecek

12 Temmuz 2007 14:06 tsi
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kabinenin en aktif üyelerinden biri. Kadın hakları, ailenin korunması, şiddet ve kimsesiz çocuklarla ilgili önemli icraatlara imza attı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu önceki gün Zaman Gazetesi'ni ziyaret etti. Çubukçu, Genel Yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı ve Genel Yayın Müdür Yardımcımız Mehmet Kamış'a seçim çalışmaları konusunda bilgi verdi. 
 
Ancak Çubukçu, şu sıralar bir TV programı sebebiyle çok üzgün. Show TV'de yayımlanan yarışmada kadının küçük düşürüldüğü kanaatinde. Söz konusu yarışmada üniversite mezunu genç kızların, çok basit soruları dahi bilemedikleri kamuoyuna yansımıştı. Irak'ın başkentinin Lübnan olduğunu söyleyen de çıkmış; Kenan Evren'in astsubay olduğunu iddia eden de... Soruyu bilemeyen üniversiteli kızlara verilen ceza da ilginç: "Masa üzerine çıkıp dans etmek." Bakan, kadını düşük zekâlı, erkeği zeki gösteren bu programa şiddetle karşı çıkıyor. Çubukçu, "Bu tip programların kadınlara çok zarar verdiğini düşünüyorum. Kadınlara biçilen rol bu olamaz." diyor. Başarısız olan kadınlara biçilen cezanın da aşağılayıcı olduğuna işaret ediyor. Yarışmayla ilgili şikâyetlerini RTÜK'e ileteceğini kaydediyor. Çubukçu'nun tepkili olduğu bir konu da sihir dizileri. Çubukçu, bu dizilerde kadının 'sihirli ve cadı' olarak yansıtıldığını hatırlatırken bunun ortaçağ anlayışına dayanan 'cadı kadın' olgusunun yansıması olduğunu düşünüyor. Nimet Çubukçu, Batı'da aile kavramının özenle korunduğuna dikkat çekerken Türkiye'de örf ve âdetlerimize yakışmayan birçok durumun normalleştirilmeye çalışıldığını belirtiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan erken seçim kararından önce '81 ilde 81 kadın aday' sloganıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Kadın sivil toplum örgütü temsilcilerinin destek verdiği bu proje 550 sandalyenin 526'sını erkeklerin oluşturduğu Meclis için imkansız gibi görünüyordu. Bu sayının yarısının bile gerçekleşemeyeceğini söyleyen çevreler karşısında AK Parti'ye güvenen kadın örgütleri de vardı. Bakan Çubukçu, AK Parti'nin 81 ilde 81 kadın hedefinin 62'sinin gerçekleştiğini vurguluyor. Ardından ekliyor:

"Daha iyi de olabilirdi; fakat bu da çok hızlı bir artış." Çubukçu, 62 kadın adayın 34'ünün seçilebilecek sıralarda olduğuna vurgu yapıyor. Urfa, Van, Trabzon gibi illerde ilk defa kadın vekiller seçileceğinin altını çiziyor. Kadın politikaları konusunda AK Parti ile yarışabilecek bir başka partinin olmadığı görüşünde. Kadın kolları teşkilatlarının çalışmalarından da övgüyle bahsediyor. Çubukçu, halkın kendilerine olan sıcak ve samimi yaklaşımından memnun. Bazı vatandaşların, "Burada yorulup vakit geçirmeyin, biz zaten size oy vereceğiz. Gidip vaktinizi başka bir yerde harcayın." dediklerini aktarıyor.  

zaman



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs