En Sıcak Konular

'Türkler de bizim 'misafirimiz' olur'

7 Ağustos 2012 16:52 tsi
'Türkler de bizim 'misafirimiz' olur' Suriye'nin Halep kentinde geçtiğimiz Mayıs ayında kaçırılan 11 Lübnanlı hacının ailesi, başkent Beyrut'taki Türk elçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

Aileler adına açıklama yapan Şeyh Abbas Zabi, "Eğer kaçırılan Lübnanlılar sorunu çözülmezse, Türkler de bizim 'misafirimiz' olur" dedi.

Lübnanlı hacıları kaçıranların üzerinde Türkiye ve Katar'ın baskı kurması için ailelerin herşeyi yapacaklarını belirten Zabi, daha da ileri gidebileceklerinin sinyalini verdi.

İran'daki bir hac ziyaretinden dönen Lübnanlı hacıların kafilesi, Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yaptıktan hemen sonra Halep kırsalında kaçırılmıştı.

LÜBNANLI HACILAR DA "MİSAFİR"
Olayın sorumluluğunu üstlenen, daha önce fazlaca bilinmeyen "Halep'teki Suriyeli devrimciler" adlı örgüt hacılar için "rehine" yerine "misafir" demeyi tercih etmişti.

Lübnanlı hacıların aileleri serbest bırakılması için Pazartesi akşamı Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'na giden yolları kesmişti. Grubun Katar elçiliği önünde eylem yapması bekleniyordu, ancak aileler eylem için Türk büyükelçiliği binasının önünü seçti.

Yolun kapatılması nedeniyle çok sayıda uçak yolcusu mağdur olurken, gösteri nedeniyle tıkanan trafiğin normale dönmesi saatler sürdü.

İRAN DA TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI
İran Meclis Başkanı Ali Larcani'nin dış politika danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Suriye'nin başkenti Şam'da 48 vatandaşlarının kaçırılması nedeniyle Türkiye ve Katar'ı suçlamıştı.

Ankara'nın talimatı olmadan muhaliflerin böyle bir adım atamayacağını iddia eden Şeyhülislam Türkiye'nin kaçırılanların can güvenliğinden sorumlu olduğunu söylemişti.

Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,258 µs