En Sıcak Konular

İnce'in kızdıran sözüne MHP'den jet yanıt

7 Ağustos 2012 16:52 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanması konusundaki tavrına ilişkin sert çıkışta bulundu. MHP'den cevap gecikmedi.

İnce, “Bu çağrıyı AKP yapsaydı tıpış tıpış gelirlerdi. AKP çağırmış olsaydı ki Meclis’i eminim ki 10 dakika içinde MHP hemen açıklama yapardı, hemen geliyoruz derlerdi ve tıpış tıpış da gelirlerdi” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Şemdinli’ye giden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-“2005’TE VE 2011’DE YAPTIKLARINI ÜMİT EDİYORUZ Kİ 2012’DE YAPMAZLAR, MECLİS’E GELİRLER”-

“Şemdinli’den doğru düzgün haber alamıyoruz” diyen İnce, “AKP iktidara geldiğinde terör sıfır noktasındaydı ama AKP’nin kafa karışıklığı, vurdum duymazlığı, aymazlığı terörü yeniden bu hale getirdi” dedi. İnce, şöyle devam etti:
“Biz bu durumu 2005’te görmüştük. Meclis yaz tatilindeyken olağanüstü toplantıya çağırdık. AKP Meclis’ten kaçtı, gelmemek için her şeyi yapmıştı. Toplantı yeter sayısı bulunduktan sonra içeri girdiler ve bizim önergemizi reddetmişlerdi. 2011’de de Meclis’te terör konuşulacaktı ama Recep Erdoğan özel uçağına atlayıp Suudi Arabistan’a taziyeye gitmişti. Meclis’i by-pass etmişti. İmralı’yı, Oslo’yu, Barzani’yi, Erbil’i çözüm yeri olarak görenler ne yazık ki Meclis’i çözüm yeri olarak görmüyor. Meclis’i ayak bağı olarak görüyorlar. 2005’te ve 2011’de yaptıklarını ümit ediyoruz ki 2012’de yapmazlar, Meclis’e gelirler, bizim olağanüstü çağrımıza kulak verirler ve Meclis’te bunu konuşuruz diyorum.
Terörle mücadele konusunda AKP’nin kafası karışıktır.”

-“BU ÇAĞRIYI AKP YAPSAYDI TIPIŞ TIPIŞ GELİRLERDİ”-

“MHP olağanüstü toplantıya sıcak bakmıyor gibi gözüküyor, ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, “MHP her zamanki gibi bir büyük yanlış daha yaptı. Bu çağrıyı AKP yapsaydı tıpış tıpış gelirlerdi. 2002’deki erken seçim yapmadan başlayınız Cumhurbaşkanı tartışmalarına 4+4+4’te AKP’nin peşine takılmasına, Türkiye’nin en ciddi sorunlarında, dönemeçlerde AKP’nin peşine takılmış bir partidir. Susuyorsak terbiyemizdendir. AKP çağırmış olsaydı ki Meclis’i eminim ki 10 dakika içinde MHP hemen açıklama yapardı hemen geliyoruz derlerdi ve tıpış tıpış da gelirlerdi” dedi.

MHP'DEN JET YANIT

 MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin MHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanması konusundaki tavrına ilişkin sözlerine yanıt vererek, “MHP, başkalarının yönlendirmelerine gerek ve ihtiyaç duymaz, olduğu gibi görünür, inandığı gibi davranır” dedi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, İnce’nin “AKP çağırmış olsaydı Meclis’e eminim ki 10 dakika içinde MHP hemen açıklama yapardı, hemen geliyoruz derlerdi ve tıpış tıpış da gelirlerdi” sözlerini hatırlattı. İnce’nin sözlerini “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendiren Büyükataman, “Ne yazık ki, son günlerde CHP siyasi üslupsuzluğu alışkanlık haline getiren tavırlar sergilemektedir. Bu durumu Türk siyasi hayatı açısından üzüntüyle karşılıyor, kendilerine MHP ile ilgili konuşurken sözcüklerini daha dikkatli seçmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

-“MHP OLDUĞU GİBİ GÖRÜNÜR, İNANDIĞI GİBİ DAVRANIR”-


MHP’nin başkalarının yönlendirmelerine ihtiyaç duymadığını, olduğu gibi göründüğünü ve inandığı gibi davrandığını vurgulayan Büyükataman, şunları ifade etti:

“MHP’ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan ‘açılım’ denen yıkım projesinin benzeri söylemlerle adeta AKP’den rol çalma yarışına giren CHP’nin, AKP’den bir farkı yoktur. AKP ile CHP arasındaki siyasi akrabalık ilişkisi, bilhassa bölücü teröre sakat ve mahsurlu bakıştaki yakınlık, yapılan karşılıklı temaslarla iyice su yüzüne çıkmıştı. CHP’ye AKP ile yollarına devam ederken önerimiz kirli ağızlarına Milliyetçi Hareket’i almamalarıdır. Milliyetçi Hareket ne zaman nerede duracağını Sayın İnce’den öğrenecek değildir. Sayın İnce’ye tavsiyemiz, şayet buradaki anlamı idrak edebilirse Genel Başkanımızın ‘5 saat konuşacağınıza, Şemdinli’de 5 saat devletin gücünü gösterin’ öneri ve ikazını düşünmesi, ‘CHP’nin, AKP ile geliştirdiği üslubu MHP için kullanmamasını özellikle tavsiye ederim’ uyarısını dikkate almasıdır. Sicili bozuk, sabıkası kabarık zihniyetlerin Milliyetçi Hareket’e bu konularda dil uzatması haddi ve hakkı değildir.”

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs