En Sıcak Konular

Elektrikte 3 bölgede özelleştirme

7 Ağustos 2012 15:35 tsi
Akdeniz, Boğaziçi ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmelerine ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) ilanına göre, ihaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Hisseleri satışa konu şirketler için teklifler ayrı ayrı verilecek. Verilen tekliflerde, şirketler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek ve verilen teklifler herhangi bir şart içeremeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İhaleye katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi imzalanması, şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesinin alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunlu olacak. Ortak girişim grubu üyelerinden birinin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alması yeterli olup, ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekecek.

Söz konusu ihalelere ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 21 Eylül 2012, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 28 Eylül 2012, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 5 Ekim 2012 tarihinde, saat 16.00'ya kadar İdare'ye başvurmaları gerekiyor.

Katılımcıların, teklif verebilmeleri için her bir şirket yönünden ayrı ayrı olmak üzere, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için 15 milyon dolar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için 30 milyon dolar ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için 23 milyon dolar tutarındaki geçici teminat bedelini vermeleri gerekecek.

Söz konusu tarih ve saatlerden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Buna karşılık İdare'nin, süreyi uzatma hakkı saklı kalacak.

Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda ön yeterlilik kriterlerini taşıdığına karar verilen katılımcıların, ihale şartnamesinde belirtilen hususları dikkate alarak hazırlayacakları tekliflerini, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 6 Kasım 2012, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 13 Kasım 2012 ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 20 Kasım 2012 günü saat 16.00'ya kadar kapalı bir zarf içerisinde İdare'ye elden teslim etmeleri gerekiyor.(AA)



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs