En Sıcak Konular

El-Ezher: Sınırda olanlar eşkiya eylemi

7 Ağustos 2012 15:31 tsi
Gazze ilişkilerine darbe amaçlı olduğunu söyleyen Ezher, Sina saldırısı karşısında dikkatli olunması gerektiğini söyledi

Mısır'ın sembolü durumundaki tarihî ilmî müessesesi olan Ezher Üniversitesi de Sina'nın Rafah bölgesinde Mısırlı sınır güçlerini hedef alan saldırı hakkında açıklama yaparak, saldırının Mısırlıların muhasara altındaki Gazzeli kardeşleriyle ilişkilerinin istikrar kazanmasını engelleme amaçlı bir terör ve eşkıya eylemi olduğunu dile getirdi.
Ezher'in Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında saldırıyla, Mısır - Gazze ilişkilerinin istikrar kazanmasını ve içeride bir birlik oluşturulmasını amaçlayan olumlu adımlara darbe vurulmasının hedeflendiği ifade edildi. Açıklamada bu saldırıyla düşmanın, özgür ve direnişçi Sina'ya yönelik komplolarına gerekçe oluşturulması amacıyla böyle bir taktiğe başvurulmuş olunabileceğine dikkat çekildi.
Şehit edilenlerin şehadetlerini Yüce Allah'ın kabul etmesini ve kendilerine rahmetle muamele etmesini temenni eden Ezher, Mısır halkını da bu sinsi oyun karşısında tek saf olmaya çağırdı.
Bu arada Mısır Cumhurbaşkanlığı Sina'da gerçekleştirilen saldırının arka planını ve bu saldırıya imkân sağlayan unsurları araştırmak için Gazze'deki Filistin yönetimiyle koordinasyon içinde olmayı kararlaştırdı. Kaynaklardan alınan bilgiye göre gerçekleştirilen terör eyleminin arka planının aydınlatılması ve saldırıya imkân sağlayan araçların tespit edilmesi için Mısır cumhurbaşkanlığı Gazze'deki Filistin yönetimiyle sürekli bağlantı ve yardımlaşma içinde olacak.
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye daha önce yaptığı açıklamada böyle bir koordinasyon ve işbirliğine davet ederek kendilerinin ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını söylemişti.(Dünya Bülteni)



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,065 µs