En Sıcak Konular

Erken yerel seçime karşı çıkan parti

7 Ağustos 2012 13:51 tsi
Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "destekleriz" sözleri ile yerel seçimlerin 6 ay erkene alınarak, Kasım 2013'e çekilmesi siyasetin gündemine oturdu.

MHP, AK Parti'nin öneri getirmesini beklerken, CHP yerel seçimlerin zamanında yani Mart 2014'de yapılmasını istiyor. MHP'nin desteği ile referandumsuz anayasa değişikliğinin önündeki engelin aşıldığını gören CHP, MHP ile görüşerek kararlarını gözden geçirmeleri önerisinde bulunacak.

İktidar ve muhalefet partilerinin yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin görüşleri şöyle:

367'yı bulursak seçim öne alınır

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi: Ak Parti'nin 325 oyu var ama 367'ye ulaşmamak gerekir, yani 67'ye ihtiyaç var. Yeterli, oy için ana muhalefetin ve muhalefetin uzlaşması gerekir. Ayrıca 2014 yerel seçimler yapıldıktan 3 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Seçimlerin öne alınması istenirse, Ak Parti ülke menfaatine uygun adımını atar, kararını verir.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Bahçeli destek verirse CHP destek vermese de Anayasa değişikliği için yeterli sayı bulunacak demektir. Referanduma da gerek kalmadan Anayasa değişikliği yapılır ve 2013 Eylül, Ekim, Kasım aylarında yerel seçimler yapılabilir. Sayın Bahçeli olumlu sinyal verdiğine göre biz MHP ile görüşürüz, teklifi veririz.

HATA TEKRARLANIYOR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Başbakan genel seçimlerin 5 yıldan 4 yıla düşürmesi konusunda "en büyük hatam" demişti. Aynı hatayı niye tekrarlıyorsun? Türkiy'de seçimler Recep Erdoğan'ın egolarını tatmin için değildir. Anayasanın gereğidir. Ak Parti'den henüz temas kuran olmadı.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın: Başbakan'ın son açıklamasının ardından Ak Parti henüz bizimle bir temas kurmadı. Her iki partiyle de temas kuracağız. MHP ile de konuyu görüşeceğiz. Destek gerekçelerini öğreneceğiz. CHP ilke olarak seçimin zamanında yapılmasından yanadır. Ancak AKP ve MHP yeterliği çoğunluğu sağlıyorlar. Her iki partinin tavrını görelim ona göre nihai kararı veririz.

MECLİS'TE DESTEKLERİZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: MHP olarak yerel seçimlerin öne çekilmesini destekliyoruz. Cumhurbaşkanı seçimleriyle yerel seçimlerin kısa zaman aralığıyla yapılmasının olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.

MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz: Şu ana kadar iktidar partisi dillendirdiği bu konuda bir temas kurmadı. Meclis gündemine getirirlerse kendilerine destek vereceğiz. Erken ya da zamanında ne zaman yapılırsa yapılsın seçimlere hazırız. Herhangi tereddütümüz yok. Desteğimizle anayasa değişikliği referandumsuz sağlanıyor, Ak Parti ayrıca CHP'nin desteğini arar mı aramaz mı bilemeyiz. CHP de destek verebilir.

milliyet

Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs