En Sıcak Konular

AKP'ye destek iddialarına Gülen'den tepki

12 Temmuz 2007 12:33 tsi
FETHULLAH Gülen cemaatinin, seçimlerde AKP'ye destek kararı aldığı yönündeki iddialara, sert tepki geldi.

Fethullah Hoca'ya yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AKŞAM'A konuştu: AKP'yi destekleme kararı yok ve olamaz. Her partiye aynı mesafede duruyoruz...

Cemaat ‘AKP’ye destek’ iddiasına öfkeli

Fethullah Gülen cemaatinin seçimlerde AKP’ye destek kararı aldığı iddialarına sert tepki geldi. Zaman Gazetesi yazarı Gülerce, “Camianın böyle bir kararı yok ve olamaz” dedi

Gülen cemaatinin seçimlerde AKP’yi destekleyeceği iddialarına ilişkin Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’den tepki geldi. Gülerce özetle şunları söyledi:

Cemaatten 30 kişinin AKP’den aday olduğu yazılmış. Kim bunlar, açıklasınlar. Camianın, AKP’ye siyaseten destek olması mümkün değil. ‘Cemaat, AKP’ye oy verecek’ diye alınmış bir karar yok. Olamaz da. AKP’nin yüzde 40 oyu olduğu söyleniyor. Biz yüzde 100’e hitap ediyoruz.

Hocaefendi’nin geçmiş dönemde DSP’yi desteklediği söylendi ama desteklemedi. Çünkü dindarla barışık bir laiklik anlayışı vardı ve dindar çevrelerce bu samimi bulundu. Bu nedenle bu camia, Sayın Ecevit’e hep sahip çıktı. Ecevit 28 Şubat’ta bile okullara sahip çıkmıştı.

Gülen Hoca’nın bir sözü var: Bütün partilere eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıktayız. Bu, çok önemlidir.

Fethullah Hoca, bu tür değerlendirmeleri okudukça rahatsız olmuş ve üzülmüştür. Sayın Gülen’in desteklediği demokrasidir, istikrardır.

Bu okullara, tüm partilerden destek geliyor. AKP, DSP, ANAVATAN, DP ve MHP’de de Gülen hareketine sahip çıkanlar oldu. Sayın Türkeş, üniversite açılışında Sayın Gülen’le yan yana oturdu. Hatta Türkeş, Gülen’e okulları takdir eden mektup da yazmıştı.

Cemaat ‘AKP’ye destek’ iddiasına öfkeli

FETHULLAH Gülen’in avukatı Orhan Erdemli konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Sayın Gülen siyasi partilere eşit yakınlıkta bulunmaktadır. Dolayısıyla, Sayın Gülen’le ilgili olarak ortaya atılan ‘belli siyasi kişilerin ve partilerin desteklendiği veya karşısında durulduğu’ yönündeki iddialar, müvekkilimin düşünce ve faaliyetlerinin yanlış algılanmasının veya yanlış anlatılmasının bir sonucu olabilir.”

akşam



Bu haber 224 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,784 µs